Перед новорічними святами підприємства Житомирщини продають прострочені швидкопсувні продукти

Працівниками обласної санстанції проведено 514 перевірок об’єктів підвищеного епідризику – підприємств, які займаються виробництвом і обігом швидкопсуючих харчових продуктів. Порушення вимог санітарних правил виявлені на 340 об’єктах, що становить 66%, повідомляється на сайті облсанстанції. Найбільш поширеними  порушеннями  є реалізація продукції без необхідних супровідних документів, які засвідчували б якість та безпеку продукції, реалізація з порушеннями необхідних умов, в т.ч. без холодильного обладнання, з порушеннями товарного сусідства, термінів реалізації продукції, порушення узгодженого з санепідслужбою асортиментного переліку та порушення термінів проходження персоналом періодичних профілактичних медичних оглядів.   За виявлені порушення фахівцями санепідслужби вжиті відповідні заходи покарання за виявлені порушення.