Середня роздрібна ціна на цукор-пісок у торгівельній мережі нашої області складає 6,66 грн.

Станом на 01.01.12 в усіх категоріях господарств області утримувалось 225,5 тис. голів великої рогатої худоби, що на 0,9 тис. голів більше до рівня на 01.01.2011 року, в тому числі - 139,7 тис. голів корів, 204,8 тис. голів свиней, 5659,1 тис. голів птиці.Відповідно до статистичної звітності станом на 01.01.2012 року Житомирщина у розвитку тваринницької галузі в усіх категоріях господарств займає серед регіонів держави: по чисельності поголів’я великої рогатої худоби - 6 місце; по чисельності поголів’я корів - 4 місце; по валовому виробництву молока – 6 місце.Підприємства харчової промисловості області у 2011 році наростили обсяги виробництва найважливіших видів продуктів харчування. Індекс продукції харчової промисловості склав 103,9%. На 7,8% збільшено випуск виробництва м’яса та субпродуктів І категорії, на 48,7% копченої риби, на 16,8% - оселедців солоних, на 17,6% - кисломолочних продуктів, на 7% спредів та сумішей жирових, на 1,1% - масла вершкового, на 4,7% - борошна.Упродовж 2011 року на переробні підприємства області надійшло 176,4 тис. тонн молока, в тому числі в особистих селянських господарствах закуплено 118,7 тис. тонн молочної сировини. Завдяки відновленню виробничої діяльності Корнинського цукрового заводу в області вироблено 48491 тонна цукру-піску бурякового (на 20836 тонн більше 2010 року), що повністю забезпечує потребу мешканців області у цукрі на поточний маркетинговий рік. Середня роздрібна ціна на цукор-пісок у торгівельній мережі нашої області складає 6,66 грн. і є найнижчою серед областей України.