У Житомирі від ботулізму померла жінка

В інфекційне відділення Житомирської центральної лікарні №1 9 травня госпіталізовано жінку з попереднім клінічним діагнозом «ботулізм».

На момент госпіталізації хвора перебувала у вкрай важкому стані. На жаль, попри усі зусилля лікарів, через годину після госпіталізації, жінка померла.

Фахівцям держсанепідслужби не вдалося в повному обсязі провести санітарно-епідеміологічне розслідування. Причиною цього стала категорична відмова особи, з котрою мешкала постраждала, від проведення будь-яких санітарно-протиепідемічних заходів у вогнищі токсикоінфекції. Однак з’ясовано, що ймовірним джерелом токсикоінфекції, що призвела до летального наслідку, стало вживання паштету м’ясного консервованого домашнього виготовлення.

В інфекційне відділення Житомирської центральної лікарні №1 09.05.2016 року госпіталізовано жінку з попереднім клінічним діагнозом «ботулізм». На момент госпіталізації хвора перебувала у вкрай важкому стані. На жаль, попри усі зусилля лікарів, через годину після госпіталізації, жінка померла.

Фахівцям держсанепідслужби не вдалося в повному обсязі провести санітарно-епідеміологічне розслідування. Причиною цього стала категорична відмова особи, з котрою мешкала постраждала, від проведення будь-яких санітарно-протиепідемічних заходів у вогнищі токсикоінфекції. Однак з’ясовано, що ймовірним джерелом токсикоінфекції, що призвела до летального наслідку, стало вживання паштету м’ясного консервованого домашнього виготовлення.

З метою попередження ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації, зумовленої періодичними випадками ботулізму серед населення,  Держсанепідслужба вкотре нагадує основні заходи профілактики цієї небезпечної хвороби.

Розпізнати заражений продукт доволі складно. Адже уражена токсином продукція не має видимих ознак.