На Житомирських ринках ветеринарно-санітарною службою проводиться постійна перевірка грибів, які продають з прилавків.
За словами фахівців, вже вилучено понад 200 кілограмів грибів, які містять перевищену норму канцерогенів та важких металів, передає "Перший Житомирський".
Зараз гриби у Житомирі продаються майже під кожним магазином та прилеглих територіях ринків. В осінній період лісові гриби дуже швидко вбирають важкі метали, особливо якщо ростуть у зонах відчуження.
«Цього року ветслужбою вилучена відносно невелика кількість грибів. Як правило у цей час вилучається пів тонни лісових грибів», - кажуть у ветслужбі.
Фахівці зазначають, що безпечними грибами можна назвати вішанки та шампіньйони. Лісові гриби радять кип’ятити не менше 30 хвилин, перед цим промиваючи у проточній воді. При кип’ятінні воду бажано зливати декілька разів.