Рекомендації житомирських фахівців: Як вберегти себе від отруєння грибами

В Житомирські області вже є перші отруєння грибами. Щорічно люди збирають гриби та не завжди дотримуються правил безпеки.

Жінки після вживання грибів перебувають у Любарській лікарні. Одна з них в реанімації у стані середньої важкості, а інша в інфекційному відділенні. Про це розповідається в сюжеті sk1.tv.

«Одна громадянка 70 років, вживала гриби в сирому вигляді, в результаті чого її забрала швидка медична допомога. А інша, вживала гриби умовно-їстівні, як вона повідомила, називаються «синяки» — розповів завідувач відділом ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» Юрій Лутай.

Фахівці рекомендують дотримуватися елементарних правил:Вживати тільки їстівні гриби, не збирати гриби поблизу автомобільних шляхів, обов’язково термічно обробляти.

Лікарі кажуть, найчастіше їстівні гриби плутають з блідими поганками, що може призвести навіть до летальних випадків.

Якщо ж після вживання грибів самопочуття погіршується, з’являється нудота, підвищення температури та інші ознаки отруєння, варто не зволікати й якнайшвидше звернутися до лікаря.

Купувати гриби на стихійних ринках лікарі також не радять.