У польових умовах військові кухарі військ «Півночі» змагалися за звання кращого, демонструючи не тільки уміння кулінарити, а й знання всіх норм та навички розгортання самої кухні. До речі, всі учасники є професійними військовими кухарями, адже пройшли відповідну підготовку в навчальних центрах.
Конкурс на кращого кухаря включав теоретичну та практичну частини. «Найсмачнішим» етапом кулінарних змагань стало, звичайно, власне приготування обіду. Готували першу та другу страви, салат – усі відповідно меню розкладки та отриманих на продовольчому складі продуктів. Тому конкурс передбачав не прояв кулінарної фантазії, а знання та вміння правильно порахувати, розподілити, засипати, додати, зварити, накормити. У результаті військові обідали овочевим супом з курятиною, перловою кашею з м’ясом та овочевим салатом. Поза конкурсом, але відповідно до меню, додали узвар, булочку, свіжі абрикоси.
Особливістю процесу було те, що всі приготування відбувалися на польових кухнях без додаткових засобів. Адже військові кухарі годують особовий склад підрозділів не тільки у пункті постійної дислокації, а й в умовах бойових дій, де не тільки часто немає цивілізованих умов для приготування їжі, а ще й існує загроза життю та здоров’ю.
Завершився конкурс перемогою двох кухарів з 26 артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича: Тетяни Гединач та Світлани Лук’янчук. 26 артилерійська бригада ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича
Джерело: Оперативне командування «Північ»