У Житомирі запрацював навчально-практичний центр для пекарів та кондитерів. Такий центр відкрили на базі ДНЗ "Центр сфери обслуговування м. Житомира".
Про це інформують на сайті Житомирської міської ради. Тут – новий освітньо-технологічний простір, де учні зможуть проходити практично-виробничий процес, з яким зустрічатимуться в майбутньому на підприємствах.
Нові можливості – механізоване змішування, розкачування, відстоювання тіста та випікання хлібобулочних виробів за новітніми технологіями; оформлення кондитерських виробів із застосуванням сучасного обладнання; сучасне мультимедійне обладнання.
Заступниця міського голови Марія Місюрова каже: на сьогодні пекар-кондитер – це одна із затребуваних професій на ринку праці в нашому місті та в Україні.
Таке надсучасне обладнання дасть змогу здобувачам освіти експериментувати, розвивати свою творчість та розробляти власні рецептури, зауважує директорка закладу Світлана Мосейчук. Навчально-практичний центр створено не тільки для учнів: кожен, хто має бажання, тут може підвищити кваліфікацію чи пройти перекваліфікацію.
Анастасія Короленко вчиться на першому курсі, здобуває професію пекаря-кондитера. Дівчина тішиться: завдяки сучасному устаткуванню має можливість закріпити теоретичні знання на практиці.
Викладачка Катерина Людвік показує, як працює кондитерський аерограф - важливий інструмент для фарбування тортів. Майстерня декоративного оформлення кондитерських виробів поділена на зони теоретичного та практичного навчання. Сьогодні тут представили виставку кондитерських виробів учнів та викладачів.
У лабораторії виготовлення виробів хлібопекарського та кондитерського виробництва учні працюють над приготуванням та формуванням хліба. Лабораторія оснащена сучасним енергозберігаючим обладнанням. Ольга Коломієць, майстриня виробничого навчання, показує сучасну техніку:
На закупівлю обладнання навчально-практичного центру залучили 1 млн грн: 700 тис. грн - кошти державної субвенції та 300 тис. грн – кошти бюджету громади.
На сьогодні в ДНЗ "Центр сфери обслуговування м. Житомира" навчається 840 здобувачів освіти. Професію ж пекаря-кондитера здобувають близько 150 осіб.
Джерело: сайт Житомирської міської ради