Оновили меню в освітніх закладах - новими стали й вимоги до освітян, причетних до організації харчування. Днями на базі ДНЗ№42 шеф-кухарі житомирських дошкільних навчальних закладів підвищували свою фахову спроможність.
Про це інформують на сайті Житомирської міської ради.
Читайте також: У Житомирі вже виписали додому пацієнтку, якій зробили операцію з трансплантації нирки, — ФОТО, ВІДЕО
Київський шеф-кухар Сергій Пастух розповідає про різні методи технологічної обробки продуктів в параконвектоматі та проводитьмайстерклас з приготування страв з нового меню -ковбасок поліських, поленти, котлети курячої на пару.
Навантаження на кухарів збільшилося. Якщо раніше на сніданок були молочна каша та омлет, то сьогодні сніданок складається з 4-ох страв, і кухарю треба встигнути все приготувати. А тому робочий день для працівників харчоблоку розпочинається о 5:00 ранку.
Та шеф-кухарку цього закладу Людмилу Вакун зміни та додаткова робота не лякають.
Всього на харчоблоці закладу – 5 працівників. Пані Людмила каже, до змін уже призвичаїлись та роботу налагодили.
Перевагою таких змін завідувачка закладу Людмила Єфремова вбачає ще й у тому, що питома вага страв припадає саме на першу половину дня.
Загалом у закладі 89 % батьків позитивно поставилися до змін у харчуванні дітей.
Таку думку поділяє і мама вихованця ясельної групи Тетяна Бугай. Каже, зацікавлена в якісному та здоровому харчуванні сина.
Сьогоднішній обід для малюків – суп «Селянський» з перловою крупою, зрази м’ясні, фаршировані гречкою,салат з варених овочів,хліб цільнозерновий, компот та яблука. М’ясна зраза з гречкою та овочевий салат – це страви з нового меню. І поки малюки старшої групи «Чомусиків» обідають,помічниця вихователя Ірина Весельська прогнозує: дитячі тарілки після обіду залишаться порожніми. Максимко найбільше любить супчик та молочну кашу, Маргаритка – котлетки, а Артемчику до смаку прийшовся ранішній омлет з горошком.
Читайте також: У Житомирі можна дізнатися, як пахнуть космос та Місяць
На сніданок діти знайомилися з новою стравою і, на диво, одразу запам’ятали її іншомовну назву - «фритата»...
Джерело: сайт Житомирської міської ради