Аби відчути атмосферу свята та покуштувати дерунів, до древлянської столиці завітали багато гостей з усієї країни. Цього разу там відмічали VI щорічний фестиваль картопляників. Понад сто різних видів картопляних дерунів пропонували скуштувати гостям свята коростенські господині, від чого гості були просто у захваті, пише Житомирська Хвиля.
Фестиваль дерунів виправдав статус міжнародного, оскільки за декілька років встиг знайти своїх шанувальників не тільки в Україні, а й за кордоном. Щороку до фестивалю коростенці готують щось новеньке, чим завжди дивують гостей. Наприклад, минулоріч спекли найбільший дерун, котрий потрапив до Книги рекордів України. А от цього року коростенці підготували одразу два сюрпризи: вперше відкрили справжній клуб любителів дерунів і показали школу дерунярства для молодих господинь. Новоспечені молодята готували картопляники просто неба, а міський голова у ролі дегустатора (судді) вирішував, хто ж з них спік найсмачніші.
Серед заходів фестивалю було й багато таких, які вже полюбилися коростенцям та численним гостям. Наприклад, майстер-клас міського голови "Деруни від мера ".
У рамках фестивалю визначали й найоригінальніший овоч та фрукт Коростенщини, кращий національний костюм та "Зірку дерунянського мистецтва". Традиційно програмою також було передбачено концерти творчих колективів міста та області, дерунянське триборство та виставка-продаж виробів народного промислу і кулінарії.
Фото: Вікторії Пилипчук