Завтра з 11:00 у Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова Державного університету телекомунікацій відбудеться комплекс занять із загальновійськової підготовки зі студентами 1-го та 2-го курсів, які навчаються за програмою «4+1», з нагоди початку роботи школи «Поліська гвардія» на базі інституту.
Хід проведення навчання буде продемонстровано ліцеїстам військових ліцеїв та учнівській молоді Житомирщини.
Мета заходу
формування в особового складу ідейно-моральних якостей особистості, готової свідомо виконувати службові обов’язки;
виховання патріотизму, особистої відповідальності за захист Вітчизни, вірності Конституції України, Військовій присязі, Бойовому Прапору, бойовим традиціям, сміливості і мужності, готовності до самопожертви в ім’я Батьківщини;
підтримання позитивного іміджу військової служби у Збройних Силах України;
посилення ідеологічної складової в загальній системі виховання молодого покоління;
відновлення престижу та авторитету професії офіцера, як захисника Вітчизни;
підвищення рівня тактичної підготовки та фізичної витривалості.
Під час проведення заходу планується:
- зустріч запрошених на КПП.
- оголошення плану заходів. Доведення інформації про військовий інститут;
- відвідування Музею Бойової слави Житомирського військового інституту;
- огляд виставки зброї (демонстрація стрілецької зброї, гранатометів та боєприпасів, які є на озброєнні у Збройних Силах України);
- демонстрація навчання подоланню тактичної смуги перешкод;
- Демонстрація навчання діям особового складу на блок-посту в різноманітних ситуаціях (під час організації перепускного режиму, під час огляду техніки, під час збройного нападу на блок-пост);
- демонстрація навчання порядку надання першої медичної допомоги пораненим;
- демонстрація навчання подоланню водної перешкоди та інших інженерних загороджень;
- демонстрація навчання приготуванню до стрільби з різних положень;
- демонстрація навчання у роботі на проводових та радіо засобах зв’язку;
- організація продовольчого забезпечення (усі бажаючі можуть відвідати кашу, яка приготовлена в польовій похідній кухні).