У Житомирі триває виставка живих грибів

З 12 по 14 вересня у Житомирському національному агроекологічному університеті проходить виставка живих грибів.

Про це інформує прес-служба університету.

Подібні заходи, кажуть викладачі ВНЗ, проводили й раніше, втім нині через особливий ажіотаж через дари лісу, вирішили нагадати про те, які гриби їстівні, а яких слід взагалі уникати під час тихого полювання.

Для огляду відвідувачів представлено близько сотні різновидів грибів. Усі їх на території Корбутівського військового лісництва напередодні зібрала доцент кафедри геодезії та землеустрою ЖНАЕУ Тетяна Коткова. Вона й виступила ініціатором та організатором виставки, яка востаннє проводилася в університеті 6 років тому.

Усі зібрані гриби розділила на їстівні, умовно їстівні та отруйні. Зокрема, умовно їстівні – це ті, які необхідно споживати лише у «молодому віці», або після певної додаткової обробки.

Різноманіття грибів на виставці вражає кольорами та формами, біля кожного наліпка із назвою.

Окремий елемент експозиції – консервовані та сушені гриби, а ще лікувальні настоянки на основі грибів.

Коткова наголошує, що інколи навіть досвідчені грибники можуть сплутати їстівні та отруйні гриби – на стільки схожими між собою є певні види. Додає, в лісі люди обходять цілком їстівні гриби, але можуть набрати псевдолисичок чи мухоморів, сплутавши їх із сироїжками, тощо.

Автор
( 0 оцінок )
Актуальність
( 0 оцінок )
Виклад
( 0 оцінок )