У Житомирі триває виставка живих грибів

З 12 по 14 вересня у Житомирському національному агроекологічному університеті проходить виставка живих грибів.

Про це інформує прес-служба університету.

Подібні заходи, кажуть викладачі ВНЗ, проводили й раніше, втім нині через особливий ажіотаж через дари лісу, вирішили нагадати про те, які гриби їстівні, а яких слід взагалі уникати під час тихого полювання.

Для огляду відвідувачів представлено близько сотні різновидів грибів. Усі їх на території Корбутівського військового лісництва напередодні зібрала доцент кафедри геодезії та землеустрою ЖНАЕУ Тетяна Коткова. Вона й виступила ініціатором та організатором виставки, яка востаннє проводилася в університеті 6 років тому.

Усі зібрані гриби розділила на їстівні, умовно їстівні та отруйні. Зокрема, умовно їстівні – це ті, які необхідно споживати лише у «молодому віці», або після певної додаткової обробки.

Різноманіття грибів на виставці вражає кольорами та формами, біля кожного наліпка із назвою.

Окремий елемент експозиції – консервовані та сушені гриби, а ще лікувальні настоянки на основі грибів.

Коткова наголошує, що інколи навіть досвідчені грибники можуть сплутати їстівні та отруйні гриби – на стільки схожими між собою є певні види. Додає, в лісі люди обходять цілком їстівні гриби, але можуть набрати псевдолисичок чи мухоморів, сплутавши їх із сироїжками, тощо.

Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Виклад
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Актуальність
0/12
Виклад
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку