У Житомирі буде представлено для перегляду фільм - «Війна за свій рахунок»

Завтра, в кінотеатрі "Україна" відбудеться прем'єра українського документального фільму "Війна за свій рахунок".

Перед фільмом - вступне слово режисера фільму Леоніда Кантора.
«Я та дванадцять моїх побратимів записались добровольцями до Нацгвардії. За кілька днів до від’їзду на схід, мій друг режисер Іван Ясній зателефонував і запропонувати взяти з собою камеру. Я відмовлявся: як можна знімати з автоматом і камерою одночасно? Але він наполягав, що це така маленька камера, яку можна і на голову почепити, і на автомат. Так я почав знімати фільм. Від самого початку хотів зняти фільм про хлопців, разом з якими прийшов до лав Нацгвардії. Ніяких генералів-командирів, ніякої політики. Лише проста солдатська правда і ті істини, за які ми прийшли воювати.

Знімати було складно. Автомат справді заважав. Але хлопці дуже підтримували мене, розуміючи наскільки важливим може стати ця хроніка. В якийсь момент до нас перебрався комбат зі штабом. Час від часу він потрапляв до мене в кадр, де поставав в далеко не кращому світлі. Тож він і всі ті покидьки, які ганьблять українську армію почали виживати мене з батальйону. Тричі, нібито за підозрою у шпигунстві у мене відбирали зброю і відправляли «на профілактичні бесіди» в Ізюм, сподіваючись, що мене затримає СБУ. Але до їх великого розчарування я знаходив все більше прихильників, в тому числі серед керівництва АТО і врешті повертався на блок-пост. Тоді підступні командири вирішили обшукати мої речі знайти і знищити матеріал. Але хлопці сховали диск і передали його до Києва.

Цей документальний фільм не блок-бастер про крутих рембо. Це розповідь про те, як звичайні хлопці пішли боронити рідний край.»

Камера та монтаж:
Леонід Кантер, Іван Ясній
Композитор: Едуард (Діля) Приступа
Звукорежисер: Артем Мостовий

Вхід за добровільними внесками. Зібрані кошти будуть спрямовані бійцям в зоні АТО.

Довідково:

Леонід Віленович Кантер (нар. 27 липня 1981 р. у м. Києві) — український продюсер, режисер, мандрівник та віднедавна письменник.

Леонід_Кантер

Народився і виріс у м. Києві. У 1998 — закінчив Київський природничо-науковий ліцей №145
На першому курсі університету (1998 р.) працює журналістом та ведучим у Національній телекомпанії України
1999 — Ведучий програми «Прийдешні знаменитості».
У 2002 році отримує першу вищу освіту в КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого. Спеціальність «Актор театру та кіно, ведучий телепрограм».
2003 — Заснував кіностудію «Лізард філмс». Студія зняла близько 50 коротометражних, кілька повнометражних та документальних стрічок. У ролях Леонід Куравльов, Лідія Федосєєва-Шукшина, Володимир Жириновський, Вітас, Дмитро Дюжев, Олександр Смирницький та ін.
2004–2007 — Працює викладачем КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого.
2005 — друга вища освіта в КНУТКіТ. Спеціальність"Режисер телебачення"
У 2007 році Леонід Кантер оселився на хуторі Обирок в Чернігівській обл.

Творчі проекти:

2003 Автор екстремальної народної розваги «СТАЛКЕР» — квест у реальному часі.
2004 — Вигадав гру «З табуретом до океану» — звичайні табурети з кухні віднести на береги чотирьох океанів, побіжно розігруючи вуличні вистави, знімаючи фільми, та пишучи книжки.
2005 — Атлантичний океан. Країни: Польща, Чехія, Німеччина, Франція. Тривалість експедиції 45 днів.
Пам'ятник табурету встановлено у м. Ла-Рошель (Франція)
2006 — Індійський океан. Росія, Монголія (пустеля Гобі), Китай (Тибет), Непал, Індія, Шрі-Ланка. Тривалість експедиції: 90днів.
Пам'ятник табурету встановлено в с. Кірінду, о.Шрі-Ланка. 2007 — Північний льодовитий океан. Країни: Білорусь, Литва, Латвія, Естонія, Росія, Фінляндія, Норвегія, о. Шпіцберген. Тривалість експедиції: 90 днів.
Пам'ятник табурету встановлено в м. Лонгійербюен, на о. Шпіцберген.
2010 — Тихий океан. Експедиція через обидві Північну та Південну Америки. До проекту, крім українців приєднуються команди з Росії, Білорусі та збірна Європи (Литва, Франція, Фінляндія). Тривалість: 365 днів.
Пам'ятник табурету встановлено на мисі Горн (Вогняна Земля, Чилі).
В 2007 році Леонід Кантер створює мистецький хутір Обирок. Творче поселення, де збирає друзів з усього світу, організовує фестивалі, мистецькі заходи, творчі школи та народні свята.
2012 — Засновник та режисер Політичного вуличного театру в Україні.
2013 — Запускає Перший український вітрильник (фалука) на р. Ніл (Нубія, Єгипет). «Шукранія». http://www.shukrania.com
2014 — Видає книжку "З табуретом до океану". У співавторстві з Павлом Солодьком. Фоліо

Фільмографія

  • 2001 — «Людина без капелюха», режисер
  • 2002 — «Йолка» (в ролях: Леонід Куравльов), режисер
  • 2003 — «Поняття» (в ролях: Володимир Жириновський), режисер
  • 2003 — «Гнів» , режисер
  • 2006 — Кінотрилогія «Із табуретом через Гімалаї», автор/продюсер

«Царственний Кінь», реж. Сергій Лисенко«Тибет Нелегал», реж. Слава Попов«The stool», реж. Ярослав Андрущенко

  • 2014 — документальний фільм «Війна за свій рахунок», режисери Леонід Кантер та Іван Ясній

Продюсер десятків короткометражних фільмів, музичних кліпів, соціальних та рекламних роликів.

Фото та довідкові матеріали взяті із Вікіпедії.

Житомир кінотеатр Україна фільм війна за свій рахунок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Виклад
(0 оцінок)
89 переглядів в серпні
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань

Новини компаній
Novinki.top пропонує топ-5 необхідних речей для школи, які можна замовити в один клік і не нервувати біля прилавків магазинів. 1. Рюкзак Bobby. Це рюкзак нового покоління з захистом від намокання і кишенькових злодіїв. Він має систему розподілу ваги, що є ідеальним варіантом для сучасного школяра. Багатошарові стіни вбережуть цінні речі від злодюжок, падінь і збільшать термін експлуатації найважливішого аксесуару для школи. Bobby Compact зможуть гордо носи...
Суспільство
17 серпня група піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини знищила вибухонебезпечний предмет часів минулих війн, що був виявлений напередодні. В с. Федорівка Малинського району під час збирання грибів місцеві жителі натрапили на небезпечне відлуння війни, що лежало у хащах. Про це вони одразу ж повідомили в Службу порятунку «101». Прибулі за викликом фахівці ДСНС ідентифікували знахідку як артснаряд калібром 105 мм.
Суспільство
Створення молодіжних просторів, навчання молоді нових компетентностей, розвиток існуючих проектів та створення сучасного та креативного дозвілля, все це має формуватись за активної участі молодих людей. «Ми маємо понад шість тисяч населення в громаді із яких близько півтори тисячі це молодь шкільного віку. Ми прагнемо щоб якомога більше дітей долучалось до наших проектів та акцій, щоб молодь організовувалась та розвивалась. Для цього потрібно створювати м...
Кримінал
16 серпня оперативники кримінальної поліції Житомирського відділу затримали на одній з вулиць обласного центру чоловіка відразу після вчинення ним крадіжки з автомобіля. Упродовж серпня це уже друге затримання вихідця з кавказького регіону при схожих обставинах. Цього разу він намагався заволодіти рюкзаком з грошима та банківськими картками з салону «ЗАЗ Таврія». 41-річний громадянин Грузії прибув до України у червні 2018 року. Упродовж двох місяців, за на...
Пригоди
17 серпня о 00:59 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території одного із підприємств в м. Овруч. На місце події виїхали фахівці 12-ї Держаної пожежно-рятувальної частини. З’ясувалося, що загоряння сталося у середині металевого охолоджуючого бункера лінії по виробленню дерев’яних гранул (пелетів). Там горіло 2т зазначеної продукції. В середині самого цеху спостерігалося сильне задимлення. Одночасно з гасінням вогнеборці подавали в...
Кримінал
Загалом правоохоронці вилучили у них близько 450 заборонених для посіву рослин. Оперативно-профілактичні заходи «Мак» на території регіону тривають. 16 серпня оперативники кримінальної поліції Житомирського відділення, відпрацьовуючи приміські населені пункти, у с. Зарічанах в обійсті раніше судимого 55-річного місцевого жителя виявили чималу кількість рослин, близько сотні, зовні схожих на коноплі. Частина їх була вже висушена. Окрім того, правоохоронці в...
Суспільство
У зв’язку з проведенням з 20 по 21 серпня 2018 року капітального ремонту вул.Перемоги на ділянці від майдану Короленка до вул.Лесі Українки буде тимчасово перекрито рух транспорту. Рух транспорту в сторону мікрорайону Богунія буде перенаправлено з вул. Перемоги по вул. Ю. Тютюнника на вул. Лесі Українки та з майдану Короленка по вул. Короленка на вул. Чехова та вул. Лесі Українки. У зворотному напрямку з мікрорайону Богунія до центру міста від перехрестя в...
Культура
До Дня незалежності України житомирян запрошують об'єднатися у написанні диктанту на вулиці Михайлівській. Початок о 17:00."Ви зможете перевірити себе на знання правопису солов'їної, оригінально, культурно та освітньо провести час разом з Доцентом Київського Університету ім. Бориса Грінченка, автором унікального самовчителя "Українська за 20 кроків" та ведучого мовної рубрики "Експрес-урок" на телеканалі "1+1" Олександром Авраменко", - повідомляють організ...
Пригоди
16 серпня о 16:05 до Служи порятунку «101» від працівників Національної поліції надійшло повідомлення про те, що необхідна допомога рятувальників по вилученню потопельника з водойми. Трагедія трапилася на місцевому ставку в с. Лебединці Андрушівського району. На місці пригоди бійці ДСНС встановили, що тіло знаходиться недалеко від берега на глибині біля 2 м. На гумовому човні вони дісталися до нього та, зачепивши загиблого за одяг, підтягнули до берега. З’...