Суп селянський з перловою крупою, мафіни з яловичини та овочами, картопляне пюре, салат із буряка, припущеного з родзинками, кисіль з плодово-ягідного соку, хліб цільнозерновий. Це - обід у дошкільному навчальному закладі №58 «ДивоГрай».
Перехід до «правильної» форми харчування у житомирських освітніх закладах офіційно стартував з 1 січня 2022 року. Втім, у дитячому садочку №58 випробовували нове меню ще з грудня минулого року.
Читайте також: Загадковий підвал урочища Дуби на Житомирщині відкриває свої таємниці
Шеф-кухарка закладу Тетяна Максимова-Шатило готує у параковектоматі страву з нового меню - м’ясні мафіни, фаршировані овочами. Кухарка регулює пар, виставляє температуру, час, необхідний для приготування. 20 хвилин – і страва готова. Та головне – зберігаються всі поживні речовини, необхідні дитячому організму. Параконвектомат і протирочна машина – нове обладнання, яке значно підвищило технологічні можливості приготування їжі в дитячому садочку. «Готуємо в параконвектоматі щодня, вже не обсмажуємо.Параконвектомат зменшив час приготування, а якість страв стала кращою. Протирочною машиною користуємося, коли готуємо картопляне пюре, як-от сьогодні на обід, та супи-пюре з квасолі, птиці, з гороху». Обладнання зручне у використанні, кажуть працівниці харчоблоку. Раніше страви для дітей готувалися на плиті та духовці, обжарювалися у жаровнях.
Завідувачка ДНЗ Тамара Савчук каже, інформація про здорове харчування доступна для батьків на сайті дитячого садочка. У закладі впевнені: смакові звички, які діти набувають у ДНЗ, мають продовжуватися вдома. І такий зв'язок надзвичайно важливий для формування у дітей вибору на користь здорової їжі.