• Головна
  • У Житомирі проводилася перевірка точок продажу шаурми (ФОТО)
18:00, 25 січня 2012 р.

У Житомирі проводилася перевірка точок продажу шаурми (ФОТО)

Вулична їжа – сама по собі уже серйозний фактор ризику, достатньо додати декілька складових, як то несвіжа сировина або відсутність санітарії під час приготування, і неприємності від її вживання гарантовані. З’ясувати наскільки житомирські шаурмісти дбають про якість продукту та безпеку споживачів, взялися працівники ветеринарної міліції при УМВС України в області.

Профілактичні рейди з такою метою проводяться в м. Житомирі. Під час одного з них на Житньому ринку обласного центру, побачивши людей у формі, продавець поспішив закрити ролети на торгівельному кіоску та спробував переконати міліціонерів, що він не працює. Втім облаштування кіоску та наявні в ньому продукти свідчили про інше. А от відповідних документів щодо права здійснення такої діяльності не було, зокрема відсутні дозвіл з міської санепідемстанції та довідки про якість і безпеку сировини, з якої виготовляють шаурму. Продавець запевняв, що нічого про це не знає, а власник кіоску, в якого нібито ці документи, зараз поза межами міста. Втім відповідно до чинного законодавства зберігатися вони мають на торгівельному місці, аби покупці не зволікаючи мали можливість отримати необхідну інформацію.

Ні чим не краща, а навіть набагато гірша ситуація на іншому ринку Житомира – Сінному. Тут під час перевірки з’ясувалась не лише відсутність необхідних документів, але й елементарних санітарних умов, зокрема водопостачання. Продавець переконував, що він працює у рукавичках, а руки ходить мити до… Ви розумієте куди. Втім така ситуація власника торгівельного кіоску, який уже за декілька хвилин після появи міліції прибув на місце події, не бентежить. Чоловік спокійно відреагував на вилучення сировини та продукції, вислухав усі зауваження й пообіцяв їх усунути.

В обох випадках вилучене м’ясо, близько 8 кг, що є потенційно небезпечним для споживачів, під наглядом працівників ветеринарної міліції продавцями було піддане спеціальній обробці та утилізоване, аби недопустити його подальшої реалізації.

Як прокоментував начальник ветеринарної міліції при УМВС України в Житомирській області Олексій Гаврищук, відповідно до ст. 107 (Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог) Кодексу України про адміністративні правопорушення інспектори склали протоколи щодо притягнення винних до відповідальності (у вигляді штрафів) та винесли приписи про заборону виготовлення та реалізації шаурми в невідповідних умовах та з сировини без ветеринарно-супровідних документів, які б засвідчували її безпеку та якість. Виконання приписів працівники міліції перевірять уже наступного тижня.

У Житомирі проводилася перевірка точок продажу шаурми (ФОТО), фото-1
У Житомирі проводилася перевірка точок продажу шаурми (ФОТО), фото-2
У Житомирі проводилася перевірка точок продажу шаурми (ФОТО), фото-3
У Житомирі проводилася перевірка точок продажу шаурми (ФОТО), фото-4
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...