• Головна
  • У Житомирі госпіталізовано чоловіка із клінічним діагнозом ботулізм
11:10, 25 травня 2016 р.

У Житомирі госпіталізовано чоловіка із клінічним діагнозом ботулізм

У Житомирі знову зафіксували захворювання на ботулізм. Цього разу до інфекційного відділення потрапив 23-річний хлопець, який їв м’ясні консерви домашнього приготування.

Лікарі запідозрили у хворого ботулізм через основні симптоми: біль у шлунку, головний біль, головокружіння, загальна слабкість, двоїння в очах, порушення акомодації, нудота, блювання. За словами потерпілого він занедужав ще 17 травня після вживання тушонки домашнього виробництва. Як з’ясували фахівці лабораторного центру Держсанепідслужби у Житомирській області, м’ясні консерви було виготовлено у домашніх умовах в селі Н.Дорогинь Житомирської  області. Залишки продукту знищені.

 Перебіг хвороби - середньої важкості, хворому введено протиботулінічну сироватку 21 та  22 травня.

Нагадаємо, що найбільш небезпечні продукти, які можуть викликати отруєння ботулотоксином - консерви домашнього приготування в герметично закритій тарі.

Не слід вживати у їжу будь-які м'ясні чи овочеві консерви, навіть куплені в магазинах, якщо кришка банки хоч трохи надута. Такі надуті банки («бомбажні») підлягають утилізації. 

Нагадаємо, що у травні У Житомирі від ботулізму померла жінка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #ботулізм #консерви
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...