У Житомирі відкрилася виставка «Український світ Володимира Дзюбенка» (ФОТО)
18 квітня в Житомирському державному університеті ім.І.Франка відкрилася виставка «Український світ Володимира Дзюбенка».
Володимир Дзюбенко - митець високої професійної культури, який наділений великим даром колориста. В його малярстві відлунюють вікові надбання української образотворчої класики і водночас – уроки європейського живопису поімпресіоністичної доби.
Відкриваючи виставку перший заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Арешонков, назвав університет справжнім осередком духовності, культури і мистецтва, та підкреслив важливе значення подібних заходів для духовного розвитку студентів.
“Молоді люди, які завтра будуть педагогами, працівниками в іншіх галузях, щоб вони були не просто фахівцями в своїй галузі, щоб вони були духовнорозвинутими особистостями, а це може бути тільки через прилучення до оцих високих творів мистецтва.”
Для митця його картини — його сприйняття світу, ставлення до всього, що навколо нас, виражене теплими образами та своєрідною символікою сюжету.
На виставці представлено понад 50 живописних полотен митця 1993 – 2010 рр.. У своїх творах художник висвітлює світ образних медитацій, в якому немов озивається душа української землі, розкішна краса її природи, і водночас – глибока затаєна драма її історичної долі.
“Не кожна людина може сприйняти це мистецтво, над цим мистецтвом потрібно думати. - так вважає ректор Житомирського державного університету ім. І. Франка Петро Саух. - Мистецтво Володимира Степановича воно не просто заставляє думати, воно заставляє продовжувати думку автора, тому що автор глибоко проникає в екзистенцію людського буття.
Звертаючись до студентів Володимир Дзюбенко підкреслив, що ця виставка саме для них, аби вони завжди пам'ятали, що українці, і ніколи не забували своєї мови і своє коріння.
За вагомий внесок в естетичне виховання молоді, Володимир Дзюбенко був відзначений особливою нагородою “Друг Житомирського державного університету ім. І. Франка”, а також отримав у подарунок книгу про Житомирський державний університет та відерце меду з університетської пасіки.











