• Головна
  • У Житомирі відкриті лекції читав професор з Німеччини Кнут Шмідке
Фото
10:13, 15 березня 2017 р.

У Житомирі відкриті лекції читав професор з Німеччини Кнут Шмідке

Фото

У Житомирському національному агроекологічному університеті протягом 13-14 березня з курсом відкритих лекцій з основ органічного виробництва виступив професор Техніко-економічного університету (м. Дрезден, Німеччина) Кнут Шмідке.

Зустріч відбулась за підтримки та в рамках реалізації проекту «Українсько-німецька співпраця в галузі органічного землеробства», що фінансується Міністерством сільського господарства Німеччини.

Студенти ЖНАЕУ, фахівці сільськогосподарських підприємств, науково-педагогічний склад університетів України за ці два дні більше дізналися про планування сівозміни в органічному землеробстві, обробіток грунту, внесення добрив, регулювання рівня забур’яненості,  вирощування кормових бобових, злакових та олійних культур.

Професор Шмідке поділився із присутніми на зустрічі в агроуніверситету результатами останніх світових наукових розробок в галузі екологічного сільського господарства.

Ідея органічного виробництва (землеробства) полягає у повній відмові від застосування ГМО, антибіотиків, отрутохімікатів та мінеральних добрив. Це призводить до підвищення природної біологічної активності у ґрунті, відновлення балансу поживних речовин, підсилюються відновлювальні властивості, нормалізується робота живих організмів, відбувається приріст гумусу, і як результат — збільшення урожайності сільськогосподарських культур.

Продукція органічного виробництва - екологічно безпечна, вільна від  ГМО  та невластивих продуктам харчування хімічних елементів.  Ідея органічного землеробства є популярною у багатьох країнах світу, в тому числі у Європі.

Нагадаємо, що п’ять років тому Житомирський агроекологічний університет визначив пріоритети  своєї діяльності, де одне з провідних місць  займає саме тема органічного виробництва.

Щорічно на базі університету проводиться Міжнародна науково-практична конференція «Органічне виробництво і продовольча безпека».

Міжнародною сертифікаційною компанією Peterson Control Union сертифіковано за стандартами ЄС у сфері органічного виробництва частину  дослідного поля університету, що відкриває широкі можливості для адаптації передових світових технологій у даній галузі. На факультетах університету введено навчальну дисципліну «Органічне виробництво», розробляються інформаційні матеріали, проводяться семінари, конференції. За ініціативи та при безпосередній участі агроуніверситету розроблено проект доповнення до «Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016–2020 роки», куди включено окремий розділ «Органічне виробництво».

У рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні»  у ЖНАЕУ провели обласний форум,  під час якого товаровиробники мали можливість ознайомитися з органічним виробництвом. У заході взяли участь фахівці з Чехії, міжнародного сертифікаційного органу «Органік стандарт», науковці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #шнідке #органіка #лекція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...