• Головна
  • Понад чверть українського морозива виробляє Житомирщина
14:45, 29 серпня 2012 р.

Понад чверть українського морозива виробляє Житомирщина

За 7 місяців поточного року обсяги промислового виробництва в області перевищили рівень минулорічного періоду на 40% (по Україні – на 0,2%). З початку року у міжрегіональному рейтингу за індексом промислової продукції Житомирщина стало утримує 1 позицію. Друге та третє місця посіли Закарпатська і Вінницька області, де виробництво зросло на 11%. Наростили обсяги продукції промисловці ще 11 регіонів країни, поряд з цим 12 – зменшили виробництво. 

Промисловість Житомирщини серед лідерів за внеском у загальнодержавне виробництво окремої продукції. У першому півріччі п.р. добувна галузь регіону забезпечила 63% видобутку українського граніту, чверть – гравію, щебеню і каменю дробленого. На переробну промисловість області припало від 31% до 41% виготовленого в країні взуття, котлів центрального опалення, виробів з каменю, тканин, близько чверті – посуду столового з фарфору, устатковання заванта¬жуваль¬ного для сільського господарства. В межах від 15% до 20% коливалася частка обласного випуску деревини, уздовж розпиляної чи розколотої, апаратури електричної низьковольтної, панчішно-шкарпеткових виробів, керамічних плит та плиток.

Серед продукції харчової га¬лузі на регіон припало понад чверті українського морозива, кожна сьома тонна – жирових спредів та сумішей, молока і вершків сухих, кожна тринадцята тонна – шоколадних кондитерських виробів, свіжих яловичини та телятини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...