• Головна
  • У неділю працівники харчової галузі відзначають професійне свято
14:43, 19 жовтня 2012 р.

У неділю працівники харчової галузі відзначають професійне свято

На Житомирщині виробництво харчових продуктів є галуззю регіональної спеціалізації і займає провідне місце у промисловому секторі економіки регіону. На підприємствах галузі зайнято 12 тисяч працівників, а це – кожен п’ятий з працюючих у промисловості. З початку року виробники реалізували харчової продукції на 2,6 млрд. грн.  Більше половини продовольчих поставок забезпечили підприємства обласного центру, десята частина припала на місто Бердичів, 9% - на Радомишльський район.

Про флагманів галузі розповідає начальник головного управління статистики в Житомирській області Галина Пашинська:

"Провідними виробниками харчових продуктів та напоїв виступають житомирські підприємства: маслозавод, м’ясокомбінат, кондитерська фабрика "Житомирські ласощі", лікеро-горілчаний завод, товариство "Молочник". Потужними виробниками є "Адрушівський маслосирзавод", Бердичівське товариство "Три ведмеді" і "Пиво-безалкогольний комбінат "Радомишль". Разом ці підприємства забезпечили 70% обсягу реалізованої продукції харчової галузі та п’яту частину загальних поставок промисловості"

Робота галузі характеризується стабільністю –  за результатами 9 місяців року обсяги виробництва харчової продукції в області збільшилися на 1% проти минулорічного періоду. Зріс випуск рибних, та молочних продуктів, ковбасних виробів, м'ясних напівфабрикатів, круп, печива, безалкогольних напоїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...