• Головна
  • В три рази збільшилося виробництво ягід на Житомирщині
14:18, 10 вересня 2018 р.
Надійне джерело

В три рази збільшилося виробництво ягід на Житомирщині

liktravy.ua

liktravy.ua

Сільгосппідприємства вже зібрали 727 т лохини, 24 т смородини, 138,5 т малини та 35 т суниці.

Завдяки програмам підтримки аграрного сектору протягом останніх років в області спостерігається позитивна динаміка розвитку садівництва та ягідництва. Так у 2014 році  валове виробництво плодовоягідної продукції в сільгосппідприємствах становило 526 т, в 2015 році  – 875 т, а  в 2017 році – 1594 т, повідомили в ОДА.

На території області виробництвом плодовоягідної продукції займається 25 суб’єктів господарювання. В порівнянні з минулим роком їх кількість зросла майже вдвічі. В основному господарства вирощують такі культури, як лохина садова, малина, смородина, аґрус, жимолость та інші культури.

Лохину на Житомирщині вперше почали вирощувати в Нвоград-Волинському районі. Наразі ТОВ «Бетек» є одним з найбільших виробників та постачальників свіжих ягід в країни СНД та Європи. В Андрушівському та Новоград-Волинському районах сільськогосподарські підприємтсва висаджують горіхові сади. Цьогоріч провели закладку лохину на площі 10 га в Романівському районі, у Радомишльському районі – на 18 га, у м. Радомишль ще висадили 5 га яблуневого саду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лохина #смородина #Житомир
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
live comments feed...