• Головна
  • На Житомирщині міліціонери накрили підпільний забойний цех
10:30, 27 березня 2013 р.

На Житомирщині міліціонери накрили підпільний забойний цех

У Любарському районі Житомирщини міліціонери виявили та припинили роботу підпільного забійного цеху, облаштованого у підсобному приміщенні приватного домогосподарства.

Весь технологічний процес забою тварин та розділу туш сільська родина здійснювала в антисанітарних умовах з порушенням елементарних гігієнічних норм. Під час огляду нелегального підприємства вилучено 300 кг м’яса невідомого походження.

Під час відпрацювання одного з населенних пунктів району працівники ветеринарної міліції звернули увагу на автомобіль, у причепі якого знаходились телята. Машина заїхала на подвір’я 45-річної місцевої жительки, що розташувалось на околиці села. Під час його огляду знайшовся ще один автомобільний причеп з навантаженим кусковим м’ясом.

На Житомирщині міліціонери накрили підпільний забойний цех, фото-1


А незабаром з’ясувалось і практичне призначення домогосподарства – підпільний забійний цех. Як пояснила сама господарка помешкання, вона разом із синами займається заготівлею та збутом м’яса сільськогосподарських тварин. Незаконну скотобійню родина влаштувала прямо в підсобному приміщенні власного будинку. У жахливих умовах, без дотримання жодних санітарно-гігієнічних норм проводився забій худоби та розділ м’яса на шматки. Згодом ця продукція реалізовувалась оптовим покупцям з Житомира та Києва, які відповідно поставляли її для подальшої переробки або продажу.

jpg
Жодних документів про ввід в експлуатацію та діяльність забійного цеху, як і підтверджуючих походження тварин, господиня надати не змогла. Тільки пояснила, що худобу купує у населення та приватних підприємців за усною угодою.

 Про виявлений факт порушення правил ветеринарних та санітарних вимог було складено відповідні документи. Підприємливу жінку притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. Надзвичайною протиепізоотичною комісією при Любарській райдержадміністрації було прийнято рішення про знищення виявленого м’яса на спеціалізованому утильзаводі.

Як прокоментував ситуацію заступник начальника відділу ветеринарної міліції УМВС України в Житомирській області Віталій Паламарчук, з початку року з реалізації вилучено та утилізовано понад 5 т недоброякісної, забороненої до реалізації продукції тваринного та рослинного походження, а отже на столах громадян не з’явилися продукти, що несли потенційну небезпеку їх здоров’ю.

Загалом працівники підрозділу провели обстеження 182 підконтрольних об’єктів, серед яких ринки, переробні цехи, торгівельні заклади тощо, розташовані на території області. За їх результатами 56 правопорушників притягнено до відповідальності за статтею 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарних санітарних вимог») та сплатили штрафи на загальну суму понад 7 тисяч гривень.

Водночас правоохоронці закликають громадян бути обачними і не легковажити з власним здоров’ям: не купувати продукти харчування на стихійних ринках, із землі, без пред’явлення продавцем документів, що засвідчують їх якість. Міліція, зі свого боку, робить усе можливе, аби запобігти появі на ринку небезпечної продукції.

0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...