Новини компаній
15:32, 27 вересня

Найкращий чай для бадьорості

Новини компаній

Відомо, що чай містить кофеїн і повинен бадьорити. Але чорні чаї, що продаються в супермаркетах, не діють так, зокрема тому, що у багатьох людей організм вже звик до них. Потрібно щось нове, щось більш ефективне та при цьому корисне для здоров’я. І тут допоможе чай матча, який ще не так розповсюджений в Україні, але з кожним днем все більше набирає популярності.

Найкращий чай для бадьорості, фото-1

Для когось такий напій може здатися дуже екзотичним, і з першого погляду можна навіть засумніватися – а чи справді це чай? Надто вже він зелений, густий і якийсь дивний. Але не варто перейматись, бо це якраз один з найякісніших видів чаю. Його зелений колір і густина пояснюються тим, що в якості заварки виступає порошок. Даний порошок виготовляється з верхніх листів чайного куща, що говорить про високу якість продукту. Головне – купувати такий чай лише в перевіреному магазині, наприклад у Teahouse, щоб уникнути підробки.

Чому саме матча? Справа у тому, що цей напій має сильну дію, він дійсно бадьорить і заряджає енергією. Тому його рекомендують вживати при активному способі життя, перед виснажливими тренуваннями, підвищеній розумовій діяльності. Одна чашка чаю – і можна з легкістю подолати всі перешкоди. Не говорячи вже про те, що даний чай є корисним для здоров’я.

Як заварювати

Перед усім потрібно визначитись з міцністю. Хтось полюбляє легкий чай, а комусь до вподоби – міцний. Технологія заварювання приблизно однакова, але є деякі відмінності.

Для легкого, усутя матча знадобиться менша кількість порошку, яка саме – зазвичай вказано на упаковці. У спеціальну керамічну мисочку наливають гарячу воду, температура якої не перевищує 80 градусів. Дана процедура потрібна, щоб зігріти посуд, лише тоді матча розкриє свій надзвичайний букет. Далі вода збивається спеціальним приладом – часен, після чого виливається. У мисочку засипається порошок-заварка, і знову додається гаряча вода. Заливши заварку, потрібно ретельно збити суміш до однорідної консистенції.

Міцний матча, який називається «койтя», заварюється згідно описаної процедури. Але потрібно вдвічі більше порошку, а кінцеве збивання суміші не таке ретельне. Чай виходить густим, нагадує крем, а за смаком – терпкий. Втім, пити його зручно.

В обох випадках для приготування знадобиться керамічний посуд, ложка з бамбуку та часен. Можна, звісно, обійтись і без них, проте смак чаю значно погіршиться, особливо, якщо використовувати металеві предмети для збивання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...