відео
10:13, 17 липня 2013 р.
На Житомирщині початок жнив провели за всіма традиціями та обрядами
відео
Жнивна пора розпочалася і в приватних садибах. Господарі, які сіють зернові, вже приступили до їх збору. Адже найважливіше - це своєчасно зібрати і зберегти зерно. Аби старт був вдалим, з-поміж українських звичаїв та обрядів одним з визначальних є свято зажинків.
У культурно-мистецькому центрі «Поліська хата», що у селі Городському Коростишівського району на основі давньоукраїнських обрядів продемонстрували, як відзначали початок збору зерна колись і тепер, - пише ЖОДТРК.
Хліборобські традиції – це те, що є притаманне Поліссю, адже зернові тут завжди щедро родили. А відтак колосся було і залишається українським оберегом. І задля збереження само ідентичності нації, вкрай важливо зберігати такі традиції.
Обов»язковим музичним супроводом зажинків є пісні, зокрема і автентичні. Їх зокрема відроджує колектив «Джерельце». Учасники колективу охоче відгукнулися на пропозицію взяти участь в Зажинках. Враження від зв'язку з землею – ні з чим не зрівняти, стверджує Ангеліна Нестерова.
Серп залишає незабутні враження, хто хоча би раз взяв його до рук і не важливо, чи достатньо специфічних навиків та вмінь.
Про генетичний зв'язок з землею говорить і художниця Інна Величко.
зажинки супроводжуються численними звичаями. Зокрема передовсім необхідно зробити стільки снопів, скільки налічує родина. А розпочиналося все з паляниці. Адже головним народним символом життя був і залишається саме хліб.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
08:00
Вчора
21:32
8 листопада
Оголошення
10:15, 29 жовтня
10:15, 29 жовтня
10:15, 29 жовтня
19:28, 6 листопада
19:28, 6 листопада
live comments feed...