User views view_news rubric_id news_rubric_id 3

У центрі Житомира вчора можна було «скуштувати Італію»

Відтепер щосереди в найзатишнішій кав’ярні нашого міста «Кофеджио» можна споглядати майстер-клас від шеф-кухаря закладу Івана Каменчука. А головне вишукані страви приготовані на очах  можуть скуштувати всі відвідувачі. Так вчора шеф-кухар дивував  та ділився секретами приготування пасти з лососем. І мимоволі кав’ярня перетворилась на маленький сицилійський острівок…

Тепла та м’яка атмосфера закладу випромінювалась скрізь: від інтер’єру тонуючих меблів, теплих ніжно-сонячних стін, від барної стійки, від облич персоналу, від посмішок відвідувачів. Тож майстер-клас в проходив у дійсно гармонійній затишній обстановці.

Паста з лососем у вершковому соусі

- це не тільки дуже смачно, але ще й дуже корисно, адже червона риба - багате джерело білка, вітаміну D, поліненасичених жирних кислот омега 3 і безлічі інших корисних речовин. Для приготування цієї простої, ситної і смачної страви шеф-кухар взяв такі інгредієнти:

    макарони;  лосось; вершки (жирність 10-20%); 2-3 неочищених зубчики часнику; оливкова олія; сіль; спеції; сухий базилік; сир пармезан; біле сухе вино.

Крім того кухар порадив, що гармоніюють такі інгредієнти як орегано;  сік лимона. Можна злегка експериментувати зі спеціями.

Готуючи, шеф-кухар розповідає про історію та тонкощі страви.

Для італійців паста щось на зразок картоплі в Україні! Паста займає друге місце після піци, по значущості в італійській кухні. Історія пасти вельми цікава та тривала.

Походження пасти цікаво не тільки історичними фактами, пов'язаними з нею але і безліччю легенд і міфів, якими оповитий це продукт. Італія, як законодавець моди в пасті на сьогоднішній день, а так само як найбільший виробник і «поїдач» цього продукту, наполягає на тому, що паста винахід споконвічно італійське. І хоча суперечки серед кулінарів та істориків не вщухають досі, достовірно одне: вже у ХІІ столітті паста починає поширюватися по Європі від берегів Італії.

Виявляється існує 25 видів пасти, 250 видів приготування. Наприклад в Україні користується популярністю паста на горілці, а ще також , так звана «солодка» паста з фруктами.

Та основа пасти – це соус. Соуси поділяють на білий (на основі сметани) та червоний (на основі томатів). Також є пасти з хомоном, з грибами.

Важливим інгредієнтом є сир пармезам, який виготовляється лише в Італії (нині технології виготовлення популярні і  в Німеччині).

А тепер щодо самої пасти. Слово «паста» на італійській мові означає «тісто» - так італійці називають і будь-які макаронні вироби. Хороша паста виготовляється тільки з твердих сортів пшениці і є джерелом корисних складних вуглеводів і клітковини. Крім того, справжня італійська паста і соуси до неї завжди готуються тільки на оливковій олії, а готові макаронні вироби повинні бути «al dente», тобто злегка недоварені. Найбільш популярними є такі пасти, як карбонара, болоньєзе, паста з морепродуктами, паста з грибами та, звичайно ж, паста з лососем.

А тим часом, поки шеф-кухар готує та розповідає про всі тонкощі приготування, дещо солодкуватий запах пасти розходиться по всьому ресторані, що пробуджує апетит. Завершальні штрихи і ось паста готова. Відвідувачі насолоджуються  тонким смаком лосося і пасти. Неймовірно смачно!

210612-2400x24004
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Виклад
(0 оцінок)
38 переглядів в лютому
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, вияснення цікавих питань. Адміністрація сайту попереджає, що коментарі з використанням ненормативної лексики, пропагандою насилля та образою честі та гідності будуть видалятися.

Суспільство
Анатолій Жук, хлопець з Дитячим Церебральним Паралічем, у 2015 році намалював новорічну листівку, яка стала особливою для багатьох воїнів АТО. Вразила бійців історія цього хлопця, який попри свою вроджену ваду – він не ходить, має обмеженість в спілкуванні та рухах рук, зробив найбільше – зобразив у простому сюжеті непереможну віру українців. «Багато бійців отримували зворушливі листи від маленьких дітей українців, вони були найсильнішим стимулом на війні,...
Суспільство
У березні 2019 року буде 20 робочих днів та 11 вихідних. Це стосується працівників, для яких встановлений 5-денний робочий тиждень. За загальним правилом, враховуючи положення статті 73 Кодексу законів про працю України (з урахуванням останніх змін), у 2019 році на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводитиметься і  8 березня - Міжнародний жіночий день (п’ятниця).
Суспільство
До 25 березня 2019 року приймаються заявки на участь у третьому конкурсі інноваційних ідей та проектів на основі відкритих даних Open Data Challenge. Про це повідомили в прес-службі АМУ. Конкурс є можливістю втілити інноваційні ідеї в життя. Основна мета конкурсу – популяризація використання відкритих даних та створення на їх основі нових сервісів. Що це дасть громадам?  Використання відкритих даних сприятиме боротьбі з корупцією та вирішенню викликів у сф...
Новини компаній
Є¡ СУМКА - це інтернет-магазин жіночих сумок та рюкзаків українського виробництва. В каталогах запропоновані жіночі рюкзаки та рюкзаки-трансформери. Трансформер - це цікавий та популярний сьогодні виріб, який трансформується таким чином, що його можна носити і як сумочку, і як рюкзачок. В розділі жіночі сумки кожна жінка знайде варіант сумочки саме для своїх потреб. Тут запропоновані елегантні клатчі для вечірніх образів. Запропоновані сумочки-чемоданчики...
Суспільство
Міжнародна Організація Фонд братів Кузьміних на базі Реабілітаційного Центру в Житомирі надає послуги з відновлення всім, кого спіткали хвороби чи травми. За період з 2017 року в Центрі змогли отримати допомогу сотні людей. Серед них є і українські військові, що отримали поранення, травми, захворювання в ході війни на Сході України, і діти з діагнозом Дитячий Церебральний Параліч. За допомогою у відновленні звертаються і ті, хто переніс інсульт, хто має пр...
Суспільство
22 лютого в обласній бібліотеці для юнацтва за адресою:  вулиця Михайла Грушевського, 9, відбудеться презентація Школи жестової мови. Нагадаємо, ініціатива запровадити безоплатні курси жестової мови з'явилася в Житомирській обласній бібліотеці для юнацтва. На безкоштовні курси жестової мови запрошуються усі бажаючі, віком від 12 до 65 років. Навчання на волонтерських засадах проводитимуть вчителі Житомирської спеціалізованої ЗОШ інтернату №2. Програма школ...
Культура
Сьогодні, 21 лютого, о 14.00 год. в обласній бібліотеці для юнацтва відбудеться мовний квест "Мова – нації основа!". "Учасники квесту матимуть змогу перевірити знання з історії, культури мовлення, правопису, лінгвістичних особливостей різних мов; практично застосовувати знання, здобуті на уроках української мови; розвивати логічне мислення, увагу, спостережливість, уміння працювати в команд", - анонсують в бібліотеки. З 19 по 21 лютого у бібліотеці-філіалі...
Суспільство
Працівниками КП "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління" розпочало будівництво обгінної лінії на зупинці "Майдан привокзальний". Як повідомили в управлінні, після закінчення усіх робіт, рух тролейбусів за маршрутом №1 буде здійснюватися по кільцю один одному назустріч. Вже незабаром можна буде без пересадки на тролейбусі за маршрутом №1 доїхати, наприклад, з вулиці Київської до Польової.
Екологія
19 лютого на базі Садківської ЗОШ І-ІІІ ст. Житомирського району проведено перший етап ХІІ Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім». Команди 13 шкіл та гімназій району змагалися за звання кращої екологічної бригади. Виступи агітбригад були пронизані духом патріотизму та любові до рідної землі. Команди представили власне бачення розв’язання екологічних проблем України та своєї місцевості. Журі визначило переможців...