• Головна
  • У центрі Житомира вчора можна було «скуштувати Італію»
майстер-клас
15:12, 25 липня 2013 р.

У центрі Житомира вчора можна було «скуштувати Італію»

майстер-клас

Відтепер щосереди в найзатишнішій кав’ярні нашого міста «Кофеджио» можна споглядати майстер-клас від шеф-кухаря закладу Івана Каменчука. А головне вишукані страви приготовані на очах  можуть скуштувати всі відвідувачі. Так вчора шеф-кухар дивував  та ділився секретами приготування пасти з лососем. І мимоволі кав’ярня перетворилась на маленький сицилійський острівок…

Тепла та м’яка атмосфера закладу випромінювалась скрізь: від інтер’єру тонуючих меблів, теплих ніжно-сонячних стін, від барної стійки, від облич персоналу, від посмішок відвідувачів. Тож майстер-клас в проходив у дійсно гармонійній затишній обстановці.

Паста з лососем у вершковому соусі

- це не тільки дуже смачно, але ще й дуже корисно, адже червона риба - багате джерело білка, вітаміну D, поліненасичених жирних кислот омега 3 і безлічі інших корисних речовин. Для приготування цієї простої, ситної і смачної страви шеф-кухар взяв такі інгредієнти:

    макарони;  лосось; вершки (жирність 10-20%); 2-3 неочищених зубчики часнику; оливкова олія; сіль; спеції; сухий базилік; сир пармезан; біле сухе вино.

Крім того кухар порадив, що гармоніюють такі інгредієнти як орегано;  сік лимона. Можна злегка експериментувати зі спеціями.

Готуючи, шеф-кухар розповідає про історію та тонкощі страви.

Для італійців паста щось на зразок картоплі в Україні! Паста займає друге місце після піци, по значущості в італійській кухні. Історія пасти вельми цікава та тривала.

Походження пасти цікаво не тільки історичними фактами, пов'язаними з нею але і безліччю легенд і міфів, якими оповитий це продукт. Італія, як законодавець моди в пасті на сьогоднішній день, а так само як найбільший виробник і «поїдач» цього продукту, наполягає на тому, що паста винахід споконвічно італійське. І хоча суперечки серед кулінарів та істориків не вщухають досі, достовірно одне: вже у ХІІ столітті паста починає поширюватися по Європі від берегів Італії.

Виявляється існує 25 видів пасти, 250 видів приготування. Наприклад в Україні користується популярністю паста на горілці, а ще також , так звана «солодка» паста з фруктами.

Та основа пасти – це соус. Соуси поділяють на білий (на основі сметани) та червоний (на основі томатів). Також є пасти з хомоном, з грибами.

Важливим інгредієнтом є сир пармезам, який виготовляється лише в Італії (нині технології виготовлення популярні і  в Німеччині).

А тепер щодо самої пасти. Слово «паста» на італійській мові означає «тісто» - так італійці називають і будь-які макаронні вироби. Хороша паста виготовляється тільки з твердих сортів пшениці і є джерелом корисних складних вуглеводів і клітковини. Крім того, справжня італійська паста і соуси до неї завжди готуються тільки на оливковій олії, а готові макаронні вироби повинні бути «al dente», тобто злегка недоварені. Найбільш популярними є такі пасти, як карбонара, болоньєзе, паста з морепродуктами, паста з грибами та, звичайно ж, паста з лососем.

А тим часом, поки шеф-кухар готує та розповідає про всі тонкощі приготування, дещо солодкуватий запах пасти розходиться по всьому ресторані, що пробуджує апетит. Завершальні штрихи і ось паста готова. Відвідувачі насолоджуються  тонким смаком лосося і пасти. Неймовірно смачно!

210612-2400x24004

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...