• Головна
  • Недотримання санітарних норм у дитячих закладах Житомирщини перевищило 30%
перевірки
09:29, 7 серпня 2013 р.

Недотримання санітарних норм у дитячих закладах Житомирщини перевищило 30%

перевірки

В 1 півріччі поточного року фахівцями санепідслужби Житомирської області проведено 1793 перевірки дитячих та підліткових закладів, в яких організовано харчування дітей, в 610 (34%)  із них виявлені порушення вимог санітарного законодавства.

Як повідомило Головне управління Держсанепідслужби у Житомирській області, в ході  державного санітарно-епідеміологічного нагляду за організацією харчування дітей  організованих колективів досліджено:

- 2053 готові страви на калорійність, у 119 випадках (5,8%) встановлено заниження калорійності;

- 571 страва на якість термічної обробки, відхилень не виявлено;

- 221 страва на вміст вітаміну «С», у 23 випадках (10,4%) мало місце порушення вітамінізації;

- 2694 проби страв на мікробне забруднення, 76 зразків (2,8%) не відповідали нормативним показникам;

- 17532 змиви на наявність умовно-патогенної мікрофлори, у 771 (4,4%) висіяна кишкова паличка із страв, обладнання, рук, одягу кухарів.

За порушення вимог санітарного законодавства на відповідальних осіб накладено 494 штрафи, вилучено з реалізації 344 кг неякісних та небезпечних харчових продуктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...