
перевірки
09:29, 7 серпня 2013 р.
Недотримання санітарних норм у дитячих закладах Житомирщини перевищило 30%
перевірки
В 1 півріччі поточного року фахівцями санепідслужби Житомирської області проведено 1793 перевірки дитячих та підліткових закладів, в яких організовано харчування дітей, в 610 (34%) із них виявлені порушення вимог санітарного законодавства.
Як повідомило Головне управління Держсанепідслужби у Житомирській області, в ході державного санітарно-епідеміологічного нагляду за організацією харчування дітей організованих колективів досліджено:
- 2053 готові страви на калорійність, у 119 випадках (5,8%) встановлено заниження калорійності;
- 571 страва на якість термічної обробки, відхилень не виявлено;
- 221 страва на вміст вітаміну «С», у 23 випадках (10,4%) мало місце порушення вітамінізації;
- 2694 проби страв на мікробне забруднення, 76 зразків (2,8%) не відповідали нормативним показникам;
- 17532 змиви на наявність умовно-патогенної мікрофлори, у 771 (4,4%) висіяна кишкова паличка із страв, обладнання, рук, одягу кухарів.
За порушення вимог санітарного законодавства на відповідальних осіб накладено 494 штрафи, вилучено з реалізації 344 кг неякісних та небезпечних харчових продуктів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Де відпочити в Одесі: топ місць для туристів цього літа?
Партнерський спецпроєкт
16:00
10 липня
11:00
10 липня
18:14
5 липня
Оголошення
13:39, 9 липня
20:08, 6 липня
19:14, 30 червня
1
15:36, 10 липня
10:56, 3 липня
live comments feed...