
13:14, 29 травня 2014 р.
На Житомирщині затримали машину з 2,5 тонами м’яса сумнівного походження
Під час профілактичного відпрацювання області працівники ветеринарної міліції виявили автомобіль, в якому перевозилася яловичина сумнівної якості. Нині продукція знищена за рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії, а її власницю притягнуто до адміністративної відповідальності.
Про це повідомляє СЗГ УМВС України у Житомирській області.
Нещодавно на автодорозі Житомир-Чернівці у ході спеціального рейду працівники міліції зупинили автомобіль, у вантажному відділенні якого виявили понад 2,5 тонни м’яса, розфасованого у синтетичні мішки та ящики. Жодних документів про походження цієї продукції водій транспортного засобу не надав. До того ж, автомобіль не мав холодильного обладнання, що ставило під сумнів придатність м’яса до споживання.
Власниця вантажу, жителька Чернігівської області, намагалася виправдатися тим, що всю продукцію вона придбала для власних потреб. Однак, за попередніми даними, вантаж мав бути доставлений до Києва та розповсюджений на столичних ринках.
Ураховуючи всі обставини та неможливість встановлення походження м’яса, а відтак і доцільності його лабораторного дослідження, надзвичайною протиепізоотичною комісією було прийнято рішення утилізувати небезпечну сировину. Продукцію вартістю понад 100 тисяч гривень було утилізовано на спеціалізованому підприємстві. Власницю вантажу притягнено до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.
Як повідомив заступник начальника відділу ветеринарної міліції УМВС України в Житомирській області Сергій Семперович, працівники ветміліції постійно проводять профілактичні відпрацювання ринків, місць стихійної торгівлі, перевірки автотранспорту, що здійснює перевезення сільськогосподарських тварин та продуктів харчування. Метою таких перевірок є запобігання потраплянню до споживачів неякісної продукції тваринного та рослинного походження, що може становити загрозу їх здоров’ю. З початку року за порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог до адміністративної відповідальності було притягнено 85 осіб.
Водночас підприємцям, які займаються закупівлею, перевезенням, переробкою м’ясної продукції варто дотримуватися усіх санітарно-ветеринарних вимог. Необхідно обов’язково подбати про належне оформлення документів, які засвідчують походження даної продукції та епізоотичне благополуччя території, де вирощувались тварини. Важливо використовувати автотранспорт та торгівельні точки зі спеціальним холодильним обладнанням тощо.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
21:41
21 березня
13:30
20 березня
ТОП новини
Оголошення
09:46, 16 березня
09:46, 16 березня
09:46, 16 березня
09:46, 16 березня
09:46, 16 березня
live comments feed...