У Житомирі буде представлено для перегляду фільм - «Війна за свій рахунок»

Завтра, в кінотеатрі "Україна" відбудеться прем'єра українського документального фільму "Війна за свій рахунок".

Перед фільмом - вступне слово режисера фільму Леоніда Кантора.
«Я та дванадцять моїх побратимів записались добровольцями до Нацгвардії. За кілька днів до від’їзду на схід, мій друг режисер Іван Ясній зателефонував і запропонувати взяти з собою камеру. Я відмовлявся: як можна знімати з автоматом і камерою одночасно? Але він наполягав, що це така маленька камера, яку можна і на голову почепити, і на автомат. Так я почав знімати фільм. Від самого початку хотів зняти фільм про хлопців, разом з якими прийшов до лав Нацгвардії. Ніяких генералів-командирів, ніякої політики. Лише проста солдатська правда і ті істини, за які ми прийшли воювати.

Знімати було складно. Автомат справді заважав. Але хлопці дуже підтримували мене, розуміючи наскільки важливим може стати ця хроніка. В якийсь момент до нас перебрався комбат зі штабом. Час від часу він потрапляв до мене в кадр, де поставав в далеко не кращому світлі. Тож він і всі ті покидьки, які ганьблять українську армію почали виживати мене з батальйону. Тричі, нібито за підозрою у шпигунстві у мене відбирали зброю і відправляли «на профілактичні бесіди» в Ізюм, сподіваючись, що мене затримає СБУ. Але до їх великого розчарування я знаходив все більше прихильників, в тому числі серед керівництва АТО і врешті повертався на блок-пост. Тоді підступні командири вирішили обшукати мої речі знайти і знищити матеріал. Але хлопці сховали диск і передали його до Києва.

Цей документальний фільм не блок-бастер про крутих рембо. Це розповідь про те, як звичайні хлопці пішли боронити рідний край.»

Камера та монтаж:
Леонід Кантер, Іван Ясній
Композитор: Едуард (Діля) Приступа
Звукорежисер: Артем Мостовий

Вхід за добровільними внесками. Зібрані кошти будуть спрямовані бійцям в зоні АТО.

Довідково:

Леонід Віленович Кантер (нар. 27 липня 1981 р. у м. Києві) — український продюсер, режисер, мандрівник та віднедавна письменник.

Леонід_Кантер

Народився і виріс у м. Києві. У 1998 — закінчив Київський природничо-науковий ліцей №145
На першому курсі університету (1998 р.) працює журналістом та ведучим у Національній телекомпанії України
1999 — Ведучий програми «Прийдешні знаменитості».
У 2002 році отримує першу вищу освіту в КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого. Спеціальність «Актор театру та кіно, ведучий телепрограм».
2003 — Заснував кіностудію «Лізард філмс». Студія зняла близько 50 коротометражних, кілька повнометражних та документальних стрічок. У ролях Леонід Куравльов, Лідія Федосєєва-Шукшина, Володимир Жириновський, Вітас, Дмитро Дюжев, Олександр Смирницький та ін.
2004–2007 — Працює викладачем КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого.
2005 — друга вища освіта в КНУТКіТ. Спеціальність"Режисер телебачення"
У 2007 році Леонід Кантер оселився на хуторі Обирок в Чернігівській обл.

Творчі проекти:

2003 Автор екстремальної народної розваги «СТАЛКЕР» — квест у реальному часі.
2004 — Вигадав гру «З табуретом до океану» — звичайні табурети з кухні віднести на береги чотирьох океанів, побіжно розігруючи вуличні вистави, знімаючи фільми, та пишучи книжки.
2005 — Атлантичний океан. Країни: Польща, Чехія, Німеччина, Франція. Тривалість експедиції 45 днів.
Пам'ятник табурету встановлено у м. Ла-Рошель (Франція)
2006 — Індійський океан. Росія, Монголія (пустеля Гобі), Китай (Тибет), Непал, Індія, Шрі-Ланка. Тривалість експедиції: 90днів.
Пам'ятник табурету встановлено в с. Кірінду, о.Шрі-Ланка. 2007 — Північний льодовитий океан. Країни: Білорусь, Литва, Латвія, Естонія, Росія, Фінляндія, Норвегія, о. Шпіцберген. Тривалість експедиції: 90 днів.
Пам'ятник табурету встановлено в м. Лонгійербюен, на о. Шпіцберген.
2010 — Тихий океан. Експедиція через обидві Північну та Південну Америки. До проекту, крім українців приєднуються команди з Росії, Білорусі та збірна Європи (Литва, Франція, Фінляндія). Тривалість: 365 днів.
Пам'ятник табурету встановлено на мисі Горн (Вогняна Земля, Чилі).
В 2007 році Леонід Кантер створює мистецький хутір Обирок. Творче поселення, де збирає друзів з усього світу, організовує фестивалі, мистецькі заходи, творчі школи та народні свята.
2012 — Засновник та режисер Політичного вуличного театру в Україні.
2013 — Запускає Перший український вітрильник (фалука) на р. Ніл (Нубія, Єгипет). «Шукранія». http://www.shukrania.com
2014 — Видає книжку "З табуретом до океану". У співавторстві з Павлом Солодьком. Фоліо

Фільмографія

  • 2001 — «Людина без капелюха», режисер
  • 2002 — «Йолка» (в ролях: Леонід Куравльов), режисер
  • 2003 — «Поняття» (в ролях: Володимир Жириновський), режисер
  • 2003 — «Гнів» , режисер
  • 2006 — Кінотрилогія «Із табуретом через Гімалаї», автор/продюсер

«Царственний Кінь», реж. Сергій Лисенко«Тибет Нелегал», реж. Слава Попов«The stool», реж. Ярослав Андрущенко

  • 2014 — документальний фільм «Війна за свій рахунок», режисери Леонід Кантер та Іван Ясній

Продюсер десятків короткометражних фільмів, музичних кліпів, соціальних та рекламних роликів.

Фото та довідкові матеріали взяті із Вікіпедії.

Житомир кінотеатр Україна фільм війна за свій рахунок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Виклад
(0 оцінок)
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, вияснення цікавих питань. Адміністрація сайту попереджає, що коментарі з використанням ненормативної лексики, пропагандою насилля та образою честі та гідності будуть видалятися.

Суспільство
23 квітня Житомирська міська рада підтримала рішення щодо створення системи відеоспостереження в єдиному підземному переході та виділила  120 тис. грн.  Дані зміни внесенні до міської цільової програми «Безпечне місто» на 2017-2019 роки. «Погоджувальна рада рекомендує доповнити п.5 «Створення (будівництво) системи відеоспостереження на підприємствах (об’єктах) управління комунального господарства міської ради» об’єктом: підземний перехід по проспекту Миру;...
Суспільство
Сьогодні, 23 квітня, під час засідання сорок сьомої сесії Житомирської міської ради на розгляд депутатів було винесено рекомендацію постійної комісії із соціально-гуманітарних питань щодо доповнення проекту рішення «Про внесення змін і доповнень до міської цільової Програми розвитку освіти міста Житомира на період 2019-2021 років. Про це повідомили у прес-службі мерії. «Доповнити проект рішення заходом щодо встановлення надбавки за складність та напруженіс...
Суспільство
Сьогодні, 23 квітня, депутати Житомирської міської ради затвердили Статут Житомирської міської об’єднаної територіальної громади, де однією із форм безпосередньої участі територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення визначено електронні петиції. У Статуті Житомирської міської об’єднаної територіальної громади електронна петиція визначена як особлива форма колективного звернення громадян до органів місцевого самоврядування територіальної гром...
Культура
22 квітня в Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. І.Кочерги відбувся ювілейний концерт колективу «AVANTE». У рамках події Центр Танцю «AVANTE» представив улюблені хореографічні композиції та новинки від наймолодших вихованців. Окрім того, для глядачів виступили гості заходу: студенти Київського державного хореографічного  училища, Ансамбль сучасної хореографії «НеоДанс» кафедри хореографії РДГУ,  Заслужена артистка України...
Суспільство
У рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) студенти Житомирського державного університету імені Івана Франка стали учасниками дебатів «Децентралізація: можливості та виклики». У турнірі взяли участь дві команди історичного факультету ЖДУ: «Феміда» (студенти 4 курсу) та «Децентралізатори» (студенти 5 курсу). За підсумками дебатів перемогу здобула команда «Феміда», а кращим спікером журі визначило Олександра Гар...
Суспільство
В повідомленні йдеться про те, що на період проведення обряду освячення Великодньої пасхи 27.04.2019 року буде продовжено роботу трамваїв, тролейбусних маршрутів до 23.00 години та автобусних маршрутів до 23.30 години. У неділю 28.04.2019 року буде розпочато роботу міського пасажирського транспорту з майдану Перемоги та від Михайлівського кафедрального собору о 03.30 години ранку.
Екологія
26 квітня 1986 року на червертому реакторі Чорнобильської Атомної Електростанції  пролунали два вибухи. На момент вибуху в реакторі знаходилось близько 200 т урану. Було зруйновано обшивку, а через відсутність захисної оболонки більше 60 т радіоактивних речовин піднялись у повітря. Одразу після аварії майже 8,5 млн людей були опромінені, близько 155 тис кв. км територій було забруднено, з них 52 тис кв. км – сільськогосподарські землі. Реактор продовжував...
Пригоди
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області. ДТП сталося 22 квітня  у с.Холосне. Встановлено, що водій "ЗАЗ-110557 Таврія" не обрав безпечної дистанції та здійснив зіткнення з мопедом під керуванням 60-річного коростенця. У результаті аварії водій мопеду отримав тяжкі травми та був госпіталізований до реанімаційного відділення районної лікарні, де помер, не  приходячи до свідомості.
Пригоди
Як повідомляє головне управління Національної поліції в Житомирській області, пригода сталася сьогодні вночі на місцевому вокзалі. 18- річний хлопець виліз на дах електрички сполученням "Фастів-Житомир", де отримав удар електричним струмом напругою 27тис. Вт. У край важкому стані юнака госпіталізовано до опікового відділення обласної лікарні. Лікарі діагностували у нього 96% опіків тіла. Наразі медики роблять все можливе аби врятувати хлопцеві життя.