У Житомирі буде представлено для перегляду фільм - «Війна за свій рахунок»

Завтра, в кінотеатрі "Україна" відбудеться прем'єра українського документального фільму "Війна за свій рахунок".

Перед фільмом - вступне слово режисера фільму Леоніда Кантора.
«Я та дванадцять моїх побратимів записались добровольцями до Нацгвардії. За кілька днів до від’їзду на схід, мій друг режисер Іван Ясній зателефонував і запропонувати взяти з собою камеру. Я відмовлявся: як можна знімати з автоматом і камерою одночасно? Але він наполягав, що це така маленька камера, яку можна і на голову почепити, і на автомат. Так я почав знімати фільм. Від самого початку хотів зняти фільм про хлопців, разом з якими прийшов до лав Нацгвардії. Ніяких генералів-командирів, ніякої політики. Лише проста солдатська правда і ті істини, за які ми прийшли воювати.

Знімати було складно. Автомат справді заважав. Але хлопці дуже підтримували мене, розуміючи наскільки важливим може стати ця хроніка. В якийсь момент до нас перебрався комбат зі штабом. Час від часу він потрапляв до мене в кадр, де поставав в далеко не кращому світлі. Тож він і всі ті покидьки, які ганьблять українську армію почали виживати мене з батальйону. Тричі, нібито за підозрою у шпигунстві у мене відбирали зброю і відправляли «на профілактичні бесіди» в Ізюм, сподіваючись, що мене затримає СБУ. Але до їх великого розчарування я знаходив все більше прихильників, в тому числі серед керівництва АТО і врешті повертався на блок-пост. Тоді підступні командири вирішили обшукати мої речі знайти і знищити матеріал. Але хлопці сховали диск і передали його до Києва.

Цей документальний фільм не блок-бастер про крутих рембо. Це розповідь про те, як звичайні хлопці пішли боронити рідний край.»

Камера та монтаж:
Леонід Кантер, Іван Ясній
Композитор: Едуард (Діля) Приступа
Звукорежисер: Артем Мостовий

Вхід за добровільними внесками. Зібрані кошти будуть спрямовані бійцям в зоні АТО.

Довідково:

Леонід Віленович Кантер (нар. 27 липня 1981 р. у м. Києві) — український продюсер, режисер, мандрівник та віднедавна письменник.

Леонід_Кантер

Народився і виріс у м. Києві. У 1998 — закінчив Київський природничо-науковий ліцей №145
На першому курсі університету (1998 р.) працює журналістом та ведучим у Національній телекомпанії України
1999 — Ведучий програми «Прийдешні знаменитості».
У 2002 році отримує першу вищу освіту в КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого. Спеціальність «Актор театру та кіно, ведучий телепрограм».
2003 — Заснував кіностудію «Лізард філмс». Студія зняла близько 50 коротометражних, кілька повнометражних та документальних стрічок. У ролях Леонід Куравльов, Лідія Федосєєва-Шукшина, Володимир Жириновський, Вітас, Дмитро Дюжев, Олександр Смирницький та ін.
2004–2007 — Працює викладачем КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого.
2005 — друга вища освіта в КНУТКіТ. Спеціальність"Режисер телебачення"
У 2007 році Леонід Кантер оселився на хуторі Обирок в Чернігівській обл.

Творчі проекти:

2003 Автор екстремальної народної розваги «СТАЛКЕР» — квест у реальному часі.
2004 — Вигадав гру «З табуретом до океану» — звичайні табурети з кухні віднести на береги чотирьох океанів, побіжно розігруючи вуличні вистави, знімаючи фільми, та пишучи книжки.
2005 — Атлантичний океан. Країни: Польща, Чехія, Німеччина, Франція. Тривалість експедиції 45 днів.
Пам'ятник табурету встановлено у м. Ла-Рошель (Франція)
2006 — Індійський океан. Росія, Монголія (пустеля Гобі), Китай (Тибет), Непал, Індія, Шрі-Ланка. Тривалість експедиції: 90днів.
Пам'ятник табурету встановлено в с. Кірінду, о.Шрі-Ланка. 2007 — Північний льодовитий океан. Країни: Білорусь, Литва, Латвія, Естонія, Росія, Фінляндія, Норвегія, о. Шпіцберген. Тривалість експедиції: 90 днів.
Пам'ятник табурету встановлено в м. Лонгійербюен, на о. Шпіцберген.
2010 — Тихий океан. Експедиція через обидві Північну та Південну Америки. До проекту, крім українців приєднуються команди з Росії, Білорусі та збірна Європи (Литва, Франція, Фінляндія). Тривалість: 365 днів.
Пам'ятник табурету встановлено на мисі Горн (Вогняна Земля, Чилі).
В 2007 році Леонід Кантер створює мистецький хутір Обирок. Творче поселення, де збирає друзів з усього світу, організовує фестивалі, мистецькі заходи, творчі школи та народні свята.
2012 — Засновник та режисер Політичного вуличного театру в Україні.
2013 — Запускає Перший український вітрильник (фалука) на р. Ніл (Нубія, Єгипет). «Шукранія». http://www.shukrania.com
2014 — Видає книжку "З табуретом до океану". У співавторстві з Павлом Солодьком. Фоліо

Фільмографія

  • 2001 — «Людина без капелюха», режисер
  • 2002 — «Йолка» (в ролях: Леонід Куравльов), режисер
  • 2003 — «Поняття» (в ролях: Володимир Жириновський), режисер
  • 2003 — «Гнів» , режисер
  • 2006 — Кінотрилогія «Із табуретом через Гімалаї», автор/продюсер

«Царственний Кінь», реж. Сергій Лисенко«Тибет Нелегал», реж. Слава Попов«The stool», реж. Ярослав Андрущенко

  • 2014 — документальний фільм «Війна за свій рахунок», режисери Леонід Кантер та Іван Ясній

Продюсер десятків короткометражних фільмів, музичних кліпів, соціальних та рекламних роликів.

Фото та довідкові матеріали взяті із Вікіпедії.

Житомир кінотеатр Україна фільм війна за свій рахунок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Виклад
(0 оцінок)
89 переглядів у жовтні
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, вияснення цікавих питань

Кримінал
Прокурора затримали під час одержання двох тисяч доларів. Заступник керівника однієї з місцевих прокуратур за прийняття певних процесуальних рішень вимагав неправомірну вигоду. За зміну правової кваліфікації злочину він вимагав від адвоката обвинуваченого 2 тисячі доларів США, повідомили в ГУ НП у Житомирській області. Громадянин обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 187 (Розбій) КК України, а за дві тисячі доларів...
Суспільство
У жовтні робити щеплення проти грипу найбільш актуально, адже імунітет до захворювання виробляється в середньому на 6 місяців. Після вакцинації проти грипу ризик захворіти значно зменшується, а імунітет виробляється на епідемічний сезон – осінньо-зимовий період і початок весни, нагадали в управлінні охорони здоров’я ОДА. Як пройти вакцинацію 1. Зверніться до свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра Лікар огляне вас, визначить, чи немає протипоказань,...
Суспільство
Майданчик створено у рамках Бюджету участі. 19 жовтня відкрився ігровий та спортивний майданчик на території школи №10. Проект передбачав створення єдиного в мікрорайоні Мар’янівки майданчику, який стане центром спортивного дозвілля для всієї родини та залучення дітей, молодь до занять спортом та сприяти здоровому способу життя, повідомили в мерії.   Автор проекту, Олена Ничипорчук подала проектну пропозицію в рамках бюджету участі у 2017 році і він перемі...
Новини компаній
Зручна і недорога ip-камера - це сучасний пристрій, що передає за допомогою інтернету відео-картинку і аудіо-потік на Ваш смартфон, планшет або комп'ютер. Сучасні ip-камери сумісні з усіма популярними операційними системами і мають хорошу якість запису. Ці пристрої створені для Вашого спокою і впевненості. Сфера застосування Застосовуються ip камери відеоспостереження для різних цілей: Контроль дітей, поки Ви далеко; Заради безпеки Вашого будинку і всього...
Суспільство
В області триває місячник добровільної здачі зброї. Місячник добровільного роззброєння на Житомирщині, як і по всій Україні, триває уже понад 2 тижнів поспіль. Для громадян, які мають у володінні незареєстровані небезпечні предмети, – це гарна нагода позбавитися їх без будь-яких наслідків для себе, повідомили в ГУ НП у Житомирській області. Серед зданих до поліцейських підрозділів небезпечних предметів – протипіхотна міна та півтора десятка снарядів часів...
Суспільство
Для кожної дитини є пакунок  малюка, бебібокси надійшли до органів соціального захисту населення. У вересні на Житомирщині народилося 917 дітей. Кожен новонароджений повинен отримати пакунок малюка, який видається батькам в якості разової натуральної соціальної допомоги, повідомили в ОДА. У пакунку 25 речей необхідних при народженні дитини, а також інформаційні буклети для батьків по догляду за немовлям. Батьки новонароджених діток, які при виписці не отри...
Пригоди
Повідомлення про подію надійшло в ДСНС 18 жовтня о 03.05. Чоловік у м. Бердичів упав на козирок під’їзду та не може поворухнутися. Про це рятувальників сповістили сусіди, які прокинулись посеред ночі від гучного удару та людського стогону, повідомили в ГУ ДСНС у Житомирській області. Рятувальники, що прибули до місця виклику, встановили, що чоловік впав на козирок із вікна 5 поверху. За допомогою драбини вони дісталися до постраждалого. Чоловік був при сві...
Суспільство
Прилад з максимальною точністю показує структуру органів та систем організму. Пройти найретельнішу діагностику тепер може кожен житель області, сучасний апарат УЗД вже функціонує в діагностичному центрі, повідомили в ОДА. Даний апарат містить найсучасніші інноваційні технології ультразвукової діагностики. Це дозволяє отримувати найбільш чітке досліджуваних органів та систем людського організму, правильно діагностувати та в подальшому своєчасно лікувати хво...
Суспільство
Повідомлення про подорожчання з'явилося у соцмережах. Тарифи на проїзд в транспорті Житомира не змінилися. — На даний час фіксована ціна проїду в тролейбусах, трамваях складає 3 грн, в маршрутних таксі по місту Житомиру – 5 грн. Житомирська міська рада затверджує ціни на перевезення пасажирів лише у міському транспорті. Дійсно зросла вартість проїзду на міжміських маршрутах, але організація перевезень та врегулювання вартості проїзду на таких маршрутах є ф...