У Житомирі буде представлено для перегляду фільм - «Війна за свій рахунок»

Завтра, в кінотеатрі "Україна" відбудеться прем'єра українського документального фільму "Війна за свій рахунок".

Перед фільмом - вступне слово режисера фільму Леоніда Кантора.
«Я та дванадцять моїх побратимів записались добровольцями до Нацгвардії. За кілька днів до від’їзду на схід, мій друг режисер Іван Ясній зателефонував і запропонувати взяти з собою камеру. Я відмовлявся: як можна знімати з автоматом і камерою одночасно? Але він наполягав, що це така маленька камера, яку можна і на голову почепити, і на автомат. Так я почав знімати фільм. Від самого початку хотів зняти фільм про хлопців, разом з якими прийшов до лав Нацгвардії. Ніяких генералів-командирів, ніякої політики. Лише проста солдатська правда і ті істини, за які ми прийшли воювати.

Знімати було складно. Автомат справді заважав. Але хлопці дуже підтримували мене, розуміючи наскільки важливим може стати ця хроніка. В якийсь момент до нас перебрався комбат зі штабом. Час від часу він потрапляв до мене в кадр, де поставав в далеко не кращому світлі. Тож він і всі ті покидьки, які ганьблять українську армію почали виживати мене з батальйону. Тричі, нібито за підозрою у шпигунстві у мене відбирали зброю і відправляли «на профілактичні бесіди» в Ізюм, сподіваючись, що мене затримає СБУ. Але до їх великого розчарування я знаходив все більше прихильників, в тому числі серед керівництва АТО і врешті повертався на блок-пост. Тоді підступні командири вирішили обшукати мої речі знайти і знищити матеріал. Але хлопці сховали диск і передали його до Києва.

Цей документальний фільм не блок-бастер про крутих рембо. Це розповідь про те, як звичайні хлопці пішли боронити рідний край.»

Камера та монтаж:
Леонід Кантер, Іван Ясній
Композитор: Едуард (Діля) Приступа
Звукорежисер: Артем Мостовий

Вхід за добровільними внесками. Зібрані кошти будуть спрямовані бійцям в зоні АТО.

Довідково:

Леонід Віленович Кантер (нар. 27 липня 1981 р. у м. Києві) — український продюсер, режисер, мандрівник та віднедавна письменник.

Леонід_Кантер

Народився і виріс у м. Києві. У 1998 — закінчив Київський природничо-науковий ліцей №145
На першому курсі університету (1998 р.) працює журналістом та ведучим у Національній телекомпанії України
1999 — Ведучий програми «Прийдешні знаменитості».
У 2002 році отримує першу вищу освіту в КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого. Спеціальність «Актор театру та кіно, ведучий телепрограм».
2003 — Заснував кіностудію «Лізард філмс». Студія зняла близько 50 коротометражних, кілька повнометражних та документальних стрічок. У ролях Леонід Куравльов, Лідія Федосєєва-Шукшина, Володимир Жириновський, Вітас, Дмитро Дюжев, Олександр Смирницький та ін.
2004–2007 — Працює викладачем КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого.
2005 — друга вища освіта в КНУТКіТ. Спеціальність"Режисер телебачення"
У 2007 році Леонід Кантер оселився на хуторі Обирок в Чернігівській обл.

Творчі проекти:

2003 Автор екстремальної народної розваги «СТАЛКЕР» — квест у реальному часі.
2004 — Вигадав гру «З табуретом до океану» — звичайні табурети з кухні віднести на береги чотирьох океанів, побіжно розігруючи вуличні вистави, знімаючи фільми, та пишучи книжки.
2005 — Атлантичний океан. Країни: Польща, Чехія, Німеччина, Франція. Тривалість експедиції 45 днів.
Пам'ятник табурету встановлено у м. Ла-Рошель (Франція)
2006 — Індійський океан. Росія, Монголія (пустеля Гобі), Китай (Тибет), Непал, Індія, Шрі-Ланка. Тривалість експедиції: 90днів.
Пам'ятник табурету встановлено в с. Кірінду, о.Шрі-Ланка. 2007 — Північний льодовитий океан. Країни: Білорусь, Литва, Латвія, Естонія, Росія, Фінляндія, Норвегія, о. Шпіцберген. Тривалість експедиції: 90 днів.
Пам'ятник табурету встановлено в м. Лонгійербюен, на о. Шпіцберген.
2010 — Тихий океан. Експедиція через обидві Північну та Південну Америки. До проекту, крім українців приєднуються команди з Росії, Білорусі та збірна Європи (Литва, Франція, Фінляндія). Тривалість: 365 днів.
Пам'ятник табурету встановлено на мисі Горн (Вогняна Земля, Чилі).
В 2007 році Леонід Кантер створює мистецький хутір Обирок. Творче поселення, де збирає друзів з усього світу, організовує фестивалі, мистецькі заходи, творчі школи та народні свята.
2012 — Засновник та режисер Політичного вуличного театру в Україні.
2013 — Запускає Перший український вітрильник (фалука) на р. Ніл (Нубія, Єгипет). «Шукранія». http://www.shukrania.com
2014 — Видає книжку "З табуретом до океану". У співавторстві з Павлом Солодьком. Фоліо

Фільмографія

  • 2001 — «Людина без капелюха», режисер
  • 2002 — «Йолка» (в ролях: Леонід Куравльов), режисер
  • 2003 — «Поняття» (в ролях: Володимир Жириновський), режисер
  • 2003 — «Гнів» , режисер
  • 2006 — Кінотрилогія «Із табуретом через Гімалаї», автор/продюсер

«Царственний Кінь», реж. Сергій Лисенко«Тибет Нелегал», реж. Слава Попов«The stool», реж. Ярослав Андрущенко

  • 2014 — документальний фільм «Війна за свій рахунок», режисери Леонід Кантер та Іван Ясній

Продюсер десятків короткометражних фільмів, музичних кліпів, соціальних та рекламних роликів.

Фото та довідкові матеріали взяті із Вікіпедії.

Житомир кінотеатр Україна фільм війна за свій рахунок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Виклад
(0 оцінок)
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, вияснення цікавих питань. Адміністрація сайту попереджає, що коментарі з використанням ненормативної лексики, пропагандою насилля та образою честі та гідності будуть видалятися.

Спорт
Спортсмени Житомирщини вдало виступили на чемпіонаті України з легкої атлетики та завоювали 2 золоті медалі. Чемпіонат проходив 21-23 серпня у м. Луцьк. За результатами змагань спортсмени отримали першість: Владислав Мазур – стрибки у довжину; Василь Коваль – дистанція 3000 м з перешкодами. Вітаємо спортсменів та їх тренерів – Ігоря Лонського та Олексія Даниленка!
Кримінал
Минулої доби оперативники кримінальної поліції Житомирського відділу викрили 47-річного чоловіка у крадіжках з автомобілів жителів обласного центру.  В усіх встановлених випадках підозрюваний обирав транспортні засоби, залишені власниками на ніч у дворах багатоповерхівок або поблизу приватних будинків. Для проникнення у середину використовував різні способи: від пошкодження замка водійських дверцят чи віджиму вікна до банального розбиття скла. Забирав з са...
Культура
Традиційно у День Незалежності України, 24 серпня, у літньому театрі "Ракушка" та прилеглій до нього території міського парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна краща творча молодь Житомирщини проведе щорічний молодіжний фестиваль "ПОКОЛІННЯ НЕЗАЛЕЖНИХ–2019". Серед організаторів - управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації, управління культури Житомирської міськради, молодіжні організації, волонте...
Пригоди
22 серпня о 11:53 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в господарчій будівлі в с. Полянка Баранівського району. Помітила загорання перелякана мати, яка в цей час знаходилася в притул розташованому будинку. Жінка одразу вивела дітей з оселі та повідомила про пожежу сусідам, які і викликали рятувальників. По прибуттю фахівців ДСНС до місця виклику полум’ям було охоплено сарай. Вогонь уже підійшов до піднавісу та впритул розташованого жи...
Пригоди
Органи прокуратури Житомирської області, з метою захисту інтересів держави, продовжують вживати заходів представницького характеру щодо використання бюджетних коштів, спрямованих на реалізацію програм та заходів з охорони дитинства, закупівлю відповідних товарів, робіт і послуг. Так, Коростишівською місцевою прокуратурою, у ході здійснення моніторингу щодо додержання вимог чинного законодавства у сфері проведення закупівель за бюджетні кошти виявлено поруш...
Суспільство
23-24 серпня у населених пунктах області пройде чотири десятка масових заходів, присвячених державним святам України. У цей час для забезпечення публічної безпеки та правопорядку працюватимуть близько 300 поліцейських. 23 серпня в обласному та 21 районних центрах заплановано проведення 23 масових заходів з нагоди Дня прапора України за участі майже 3 тисяч жителів та гостей Житомирщини. Для їх безпеки у місцях проведення урочистостей працюватимуть 116 полі...
Культура
22 серпня 2019 року Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою", організував прес-тур "Туристичний потенціал громад Словечансько-Овруцького кряжа" для представників ЗМІ регіону. Під час події фахівці Овруцької та Словечанської громад презентували пресі туристичні принади та проєкти розвитку відповідної інфраструктури. "Ми розбудовуємо туристичну інфраструктуру для комфортного перебування туристів на об’єктах кряжу. Сьог...
Суспільство
Як Житомирська область готується до проведення Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь у місті Житомирі – оговорили 22 серпня, під час засідання обласного організаційного комітету. Засідання розпочав голова ОДА Віталій Бунечко, який закликав всіх активізуватися та у найкоротший термін провести необхідну роботу з підготовки форуму. "Всі знають, на якому рівні був проведений попередній форум регіонів України та Білорусі. Впевнений, що ми прове...
Суспільство
Сьогодні КП "Житомирводоканал" проводитиме ремонтні роботи за такими адресами: вул. Шевченка, 107; перехрестя вул. Грушевського — Князів Острозьких; вул. Покровська, 145; Пр-т Незалежності, 174 (буде перекрито водопостачання); вул. Леонтовича, 8 (буде призупинене водопостачання); вул. Вел. Бердичівська, 27, 29 (буде призупинене водопостачання); вул. Героїв Крут, 46/2; пров. Червоний, 41, 45 а (буде призупинене водопостачання); вул. Св. Ріхтера, 64 (буде пр...