У Житомирі буде представлено для перегляду фільм - «Війна за свій рахунок»

Завтра, в кінотеатрі "Україна" відбудеться прем'єра українського документального фільму "Війна за свій рахунок".

Перед фільмом - вступне слово режисера фільму Леоніда Кантора.
«Я та дванадцять моїх побратимів записались добровольцями до Нацгвардії. За кілька днів до від’їзду на схід, мій друг режисер Іван Ясній зателефонував і запропонувати взяти з собою камеру. Я відмовлявся: як можна знімати з автоматом і камерою одночасно? Але він наполягав, що це така маленька камера, яку можна і на голову почепити, і на автомат. Так я почав знімати фільм. Від самого початку хотів зняти фільм про хлопців, разом з якими прийшов до лав Нацгвардії. Ніяких генералів-командирів, ніякої політики. Лише проста солдатська правда і ті істини, за які ми прийшли воювати.

Знімати було складно. Автомат справді заважав. Але хлопці дуже підтримували мене, розуміючи наскільки важливим може стати ця хроніка. В якийсь момент до нас перебрався комбат зі штабом. Час від часу він потрапляв до мене в кадр, де поставав в далеко не кращому світлі. Тож він і всі ті покидьки, які ганьблять українську армію почали виживати мене з батальйону. Тричі, нібито за підозрою у шпигунстві у мене відбирали зброю і відправляли «на профілактичні бесіди» в Ізюм, сподіваючись, що мене затримає СБУ. Але до їх великого розчарування я знаходив все більше прихильників, в тому числі серед керівництва АТО і врешті повертався на блок-пост. Тоді підступні командири вирішили обшукати мої речі знайти і знищити матеріал. Але хлопці сховали диск і передали його до Києва.

Цей документальний фільм не блок-бастер про крутих рембо. Це розповідь про те, як звичайні хлопці пішли боронити рідний край.»

Камера та монтаж:
Леонід Кантер, Іван Ясній
Композитор: Едуард (Діля) Приступа
Звукорежисер: Артем Мостовий

Вхід за добровільними внесками. Зібрані кошти будуть спрямовані бійцям в зоні АТО.

Довідково:

Леонід Віленович Кантер (нар. 27 липня 1981 р. у м. Києві) — український продюсер, режисер, мандрівник та віднедавна письменник.

Леонід_Кантер

Народився і виріс у м. Києві. У 1998 — закінчив Київський природничо-науковий ліцей №145
На першому курсі університету (1998 р.) працює журналістом та ведучим у Національній телекомпанії України
1999 — Ведучий програми «Прийдешні знаменитості».
У 2002 році отримує першу вищу освіту в КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого. Спеціальність «Актор театру та кіно, ведучий телепрограм».
2003 — Заснував кіностудію «Лізард філмс». Студія зняла близько 50 коротометражних, кілька повнометражних та документальних стрічок. У ролях Леонід Куравльов, Лідія Федосєєва-Шукшина, Володимир Жириновський, Вітас, Дмитро Дюжев, Олександр Смирницький та ін.
2004–2007 — Працює викладачем КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого.
2005 — друга вища освіта в КНУТКіТ. Спеціальність"Режисер телебачення"
У 2007 році Леонід Кантер оселився на хуторі Обирок в Чернігівській обл.

Творчі проекти:

2003 Автор екстремальної народної розваги «СТАЛКЕР» — квест у реальному часі.
2004 — Вигадав гру «З табуретом до океану» — звичайні табурети з кухні віднести на береги чотирьох океанів, побіжно розігруючи вуличні вистави, знімаючи фільми, та пишучи книжки.
2005 — Атлантичний океан. Країни: Польща, Чехія, Німеччина, Франція. Тривалість експедиції 45 днів.
Пам'ятник табурету встановлено у м. Ла-Рошель (Франція)
2006 — Індійський океан. Росія, Монголія (пустеля Гобі), Китай (Тибет), Непал, Індія, Шрі-Ланка. Тривалість експедиції: 90днів.
Пам'ятник табурету встановлено в с. Кірінду, о.Шрі-Ланка. 2007 — Північний льодовитий океан. Країни: Білорусь, Литва, Латвія, Естонія, Росія, Фінляндія, Норвегія, о. Шпіцберген. Тривалість експедиції: 90 днів.
Пам'ятник табурету встановлено в м. Лонгійербюен, на о. Шпіцберген.
2010 — Тихий океан. Експедиція через обидві Північну та Південну Америки. До проекту, крім українців приєднуються команди з Росії, Білорусі та збірна Європи (Литва, Франція, Фінляндія). Тривалість: 365 днів.
Пам'ятник табурету встановлено на мисі Горн (Вогняна Земля, Чилі).
В 2007 році Леонід Кантер створює мистецький хутір Обирок. Творче поселення, де збирає друзів з усього світу, організовує фестивалі, мистецькі заходи, творчі школи та народні свята.
2012 — Засновник та режисер Політичного вуличного театру в Україні.
2013 — Запускає Перший український вітрильник (фалука) на р. Ніл (Нубія, Єгипет). «Шукранія». http://www.shukrania.com
2014 — Видає книжку "З табуретом до океану". У співавторстві з Павлом Солодьком. Фоліо

Фільмографія

  • 2001 — «Людина без капелюха», режисер
  • 2002 — «Йолка» (в ролях: Леонід Куравльов), режисер
  • 2003 — «Поняття» (в ролях: Володимир Жириновський), режисер
  • 2003 — «Гнів» , режисер
  • 2006 — Кінотрилогія «Із табуретом через Гімалаї», автор/продюсер

«Царственний Кінь», реж. Сергій Лисенко«Тибет Нелегал», реж. Слава Попов«The stool», реж. Ярослав Андрущенко

  • 2014 — документальний фільм «Війна за свій рахунок», режисери Леонід Кантер та Іван Ясній

Продюсер десятків короткометражних фільмів, музичних кліпів, соціальних та рекламних роликів.

Фото та довідкові матеріали взяті із Вікіпедії.

Житомир кінотеатр Україна фільм війна за свій рахунок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Виклад
(0 оцінок)
89 переглядів в лютому
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, вияснення цікавих питань. Адміністрація сайту попереджає, що коментарі з використанням ненормативної лексики, пропагандою насилля та образою честі та гідності будуть видалятися.

Екологія
19 лютого на базі Садківської ЗОШ І-ІІІ ст. Житомирського району проведено перший етап ХІІ Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім». Команди 13 шкіл та гімназій району змагалися за звання кращої екологічної бригади. Виступи агітбригад були пронизані духом патріотизму та любові до рідної землі. Команди представили власне бачення розв’язання екологічних проблем України та своєї місцевості. Журі визначило переможців...
Суспільство
Міністерство юстиції в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право» пояснюватиме українцям, як захистити себе від необґрунтованих платежів за комунальні послуги. Про це у своєму Twitter повідомив міністр юстиції Павло Петренко. "В рамках правопросвітницького проекту «Я маю право!» ми розгортаємо нову кампанію. Будемо пояснювати українцям, як захистити себе від необґрунтовано нарахованих платежів за комунальні послуги", – написав міністр. Також він наг...
Влада
На сайті Житомирської міської ради оприлюднено три розпорядження міського голови "Про розподіл чисельності виконавчих органів міської ради та затвердження штатних розписів". Такі документи підписані 2 і 31 січня та 13 лютого поточного року. Чим різняться ці документи? Кількість працівників виконавчих органів Житомирської міської ради залишається незмінною – їх 533,5. А ось в самих управліннях – «рокіровка»: у січні на одного працівника поменшало в відділі...
Культура
З 10 лютого до 15 березня 2019 року триває дистанційний кастинг Всеукраїнського конкурсу-фестивалю мистецтв «Зірочко, засвітись!». До участі запрошуються талановиті діти та молодь 6-24 років. Конкурсанти виступатимуть у 4 вікових категоріях та змагатимуться у різних номінаціях: Вокал (естрадний, народний, академічний та інші). Хореографія (естрадний, народний, класичний, бальний, сучасний, східні танці та ін.). Інструментальний жанр. Оригінальний жанр (цир...
Пригоди
19 лютого близько 20.00 год. на автодорозі «Виступовичі — Житомир — Могилів-Подільський», а саме у с. Сінгурі відбулась дорожньо-транспортна пригода за участі трьох вантажівок. Про це повідомили в патрульній поліції Житомирської області. "За попередньою інформацією, водій вантажного автомобіля Мan не обрав безпечної швидкості, не впорався з керуванням та виїхав на зустрічну смугу де здійснив зіткнення з вантажівкою DAF. Надалі, вантажний автомобіль Man зді...
Екологія
Саме зараз лісівники Житомирського лісгоспу активно переробляють заготовлені шишки хвойних порід у власній шишкосушарні, яка функціонує в Станишівському лісництві – шишкосушарня «Каппера-Гоголіцина». Вже перероблено більше 2 тонн шишок, з яких отримано 20 кг насіння та процес переробки ще триває. Всього лісгосп планує заготовити 50 кг хвойного насіння для успішного виконання лісокультурних заходів. «Тривалість циклу сушіння – 2 доби для сосни, 1 доба для я...
Суспільство
Посадовці Білокоровицької, Овруцької, Червоненської, Лугинської, Брусилівської та Олевської ОТГ Житомирщини, громад Дніпропетровщини та Волині відвідали Словенію у рамках міжнародного навчального візиту «Від сміття до добробуту: найкращі практики поводження з відходами в Словенії» Програми «U-LEAD з Європою». Цей візит є частиною проекту «Удосконалення послуг з управління комунальними відходами», який допомагає ОТГ реалізувати зелені підходи в секторі пово...
Новини компаній
Кожен раз, коли необхідно вибрати подарунок для дорогої людини, багато з нас стикаються з проблемою: здається, що у нього все є, що подарувати - невідомо. Але 2019 рік підготував кілька модних і стильних новинок, які відмінно підійдуть в ролі подарунка. Щоб не помилитися, вибираючи подарунки близьким, і зробити оригінальний і приємний сюрприз - обирайте годинник в дерев'яному корпусі. Це стильно, корисно, незвично. Ваш друг, родич або колега обов'язково бу...
Влада
Депутат однієї з сільських рад Бердичівського району подав щорічну декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру лише через рік – 28.03.2018. «І хоча свою вину в інкримінованому йому правопорушенні визнав повністю, пояснення причин несвоєчасної подачі, мовляв, спершу неналежно працював сайт НАЗК, а потім й взагалі електронний ключ виявився зламаний - суд визнав непереконливими», - повідомили в прес-службі прокуратури Житомирськ...