• Головна
  • Житомирські лісівники запрошують звірів до лісових «їдалень»
Новини компаній
17:12, 5 лютого 2015 р.

Житомирські лісівники запрошують звірів до лісових «їдалень»

Новини компаній

Цьогорічна доволі тепла зима дозволяє мисливствознавцям та єгерям дещо зекономити харчі, які вони заготовили для підгодівлі звірів та закупили у зоомагазины Киев.
Передає прес-служба ЖОУЛМГ.

- Проте як тільки випадає сніг – охочих відвідати лісову «їдальню» значно більшає, - ділиться державний міжрайонний мисливствознавець Коростенського та Володарсько-Волинського районів Віктор Грищенко.

 - Взагалі-то ми завжди підгодовуємо лісових мешканців, але в холод та коли багато снігу – їжі треба значно більше, бо тварини не можуть добути її самостійно. Тому на підгодівельних майданчиках для них різноманітне меню: кукурудза для кабанів, віники із гіллячок для кіз та оленів, зерносуміш – усім бажаючим. Коли ж нема снігу – можна відвідати кормові поля, які спеціально для звірини засіяли єгері зерновими культурами.

Якщо хтось думає, що дикі тварини не бояться зимових холодів – то він помиляється. Бо до труднощів із добуванням їжі додаються труднощі з пересуванням, якщо сніговий покрив значний. Через це тварини переохолоджуються і хворіють. Диким козам, оленям на ночівлю вкрай важливо лягати на землю, якщо ж до землі через сніг дістатися не вдається – це призводить до хвороб та загибелі цих тварин. Тому в періоди значних снігопадів єгерські служби розчищають біля підгодівельних майданчиків місця для ночівлі цим тваринам, щоб ті не дістали запалення легенів.

Обовязковим «атрибутом» таких їдалень є солонці. Організм тварин потребує цього мінералу. Без нього - неминучі хвороби як у дорослих особин, так і в потомства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Житомирщина #їдальні #звірі #лісівники
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...