• Головна
  • Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки провідних українських науковців, зокрема й з Житомирщини
ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА
13:13, 22 листопада 2021 р.
Надійне джерело

Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки провідних українських науковців, зокрема й з Житомирщини

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА
Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки провідних українських науковців, зокрема й з Житомирщини

Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки провідних українських науковців та університетів у оцінці ризиків у сфері безпечності харчових продуктів та здоров’я тварин. Меморандуми про це були підписані Головою Держпродспоживслужби Владиславою Магалецькою та керівниками наукових установ.

«Проведення оцінки ризиків у галузі ветеринарної медицини та сфері безпечності харчових продуктів вимагає залучення незалежних наукових експертів та використання найновіших наукових даних. Співпраця з провідними науковими установами дозволить Держпродспоживслужбі приймати рішення з урахуванням науково-обґрунтованого підґрунтя у відповідних сферах. Крім того, це допоможе нам наблизити наші стандарти до європейських та допоможе українському бізнесу в просуванні на ринках ЄС», - зазначила Владислава Магалецька.

Читайте також: Малюнок юної житомирянки прикрасить величезну ракету «Arian-5»

Меморандуми про співпрацю були підписані з:

  • Національним університетом біоресурсів і природокористування України;
  • Національним науковим центром «Інституту експериментальної і клінічної ветеринарної медицини»;
  • Інститутом ветеринарної медицини НААН;
  • Сумським державним університетом;
  • Полтавським державним аграрним університетом;
  • Одеським державним аграрним університетом;
  • Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького;
  • Поліським національним університетом.

Підписання меморандумів надасть можливість створити мережу наукових організацій та відібрати кращих наукових експертів для проведення незалежної та об’єктивної оцінки ризиків, а також забезпечить визнання такого підходу для прийняття рішень Держпродспоживслужбою на міжнародному рівні, що у свою чергу сприятиме відкриттю нових ринків.

Читайте також: Історія молодої родини з Житомирщини, яка наважилася стати опікунами для двох знедолених сестричок

Меморандуми з науковими установами були розроблені за участю експертів Проєкту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні» (EU4SaferFood).

Джерело: сайт Держпродспоживслужби, dpss.gov.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#держпродспоживслужба #житомирщина #житомирська #область #меморандум #науковці #новини #інформація #новини житомирщини #новини житомира
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...