• Головна
  • Світлана Ковтуненко: Сьогодні всі дошкільні навчальні заклади Житомира готують відповідно до нових технологічних норм
ХАРЧУВАННЯ
11:53, 31 березня 2023 р.
Надійне джерело

Світлана Ковтуненко: Сьогодні всі дошкільні навчальні заклади Житомира готують відповідно до нових технологічних норм

ХАРЧУВАННЯ
Світлана Ковтуненко: Сьогодні всі дошкільні навчальні заклади Житомира готують відповідно до нових технологічних норм

П’ятирічна Марійка найбільше полюбляє їсти у садочку картопляне пюре з котлеткою і чекає на підвечірок.

«Смачно!», — каже дівчинка й щедро вмочує шматок сирної запіканки у журавлиний сироп.

Корисний смаколик із морквяно-родзинковим салатом до вподоби й Сашку.

«Майже шість», — каже хлопчина про свій вік, посміхається й стверджувально хитає головою на запитання: «чи подобається їжа у садочку?»

«Діти другий рік харчуються за новим меню. Різноманітні рулети, борщ з галушками, чорносливом, кремсупи, салати, багато сухофруктів… Але найбільше полюбляють хрумкотіти свіжими овочами», — говорить вихователька старшої групи «Сонечко» Наталія Малець. «До корисної їжі діти привчають своїх батьків! — продовжує вихователька.

360 технологічних карток лише на весняне меню, яке змінюється відповідно до сезону.

«Маємо наступну практику: батьки цікавляться рецептами приготування страв, бо діти вимагають готувати їх вдома! У цілому, оновлена система харчування впроваджена у всій Україні з 1 січня 2022 року. Ми ні на йоту не відійшли від оновленого меню, коли дитячі садочки запрацювали навесні минулого року, бо готувалися до нової системи 8 місяців. Сьогодні всі дошкільні навчальні заклади Житомира готують відповідно до нових технологічних норм», — говорить перша заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко й ділиться власними смаками. Каже, у дитинстві в садочку не полюбилося какао. А от якби тоді пропонували таку запіканку й кисіль — не відмовлялася б.

«Система НАССР для їдальні задача не з легких, адже для забезпечення всіх вимог системи, необхідно продумати всі технологічні процеси до дрібниць. Але ми бачимо й сьогодні наочно переконалися, що у закладах освіти міста з цим немає проблем. Діти із задоволенням перейшли на новий формат харчування. А менше солі й цукру додають стравам смаку й користі», — сказала Марія Місюрова.

Джерело: Житомирська міська рада

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#харчування #війна #новини житомира #новини житомирщини #їжа #здорове харчування #події #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...