10:14, 16 серпня 2013 р.
Підприємці зобов’язані мати сертифікати якості продукції, яку реалізовують на ринках Житомирщини
Забезпечення населення доступними та якісними продуктами харчування – важлива складова Програми Президента України «Україна для людей», яка сьогодні поетапно реалізовується у регіонах.
На цьому акцентував перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко 15 серпня перед початком наради з питань стану торгівлі та забезпечення якості та безпеки продовольчих товарів на ринках області, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
«Цьогоріч температурний режим вищий середніх показників, адже температура повітря перевищує 30°С. Тому наразі представники всіх відповідних служб області, а також фахівці спеціально обладнаних лабораторій при ринках здійснюють посилений контроль щодо продажу продуктів харчування, особливо швидкопсувних. Реалізовуючи товари на наших ринках, підприємці мають обов’язково мати відповідні сертифікати якості продукції», – пояснив заступник очільника області.
Ринки є важливою організаційною складовою розвитку економіки Житомирщини. Ці структури відіграють важливу роль у створенні сприятливих умов для розвитку дрібного бізнесу, а також надання широкого спектру торговельних послуг споживачам. Про це під час наради зауважила директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Зінаїда Янченко. «Сьогодні в містах і районах області діє 54 суб’єкти господарювання, в яких на балансі налічується 62 ринки. Із загальної кількості три ринки належать фізичним особам підприємцям, 26 – системі споживчої кооперації, решта ж – 25 ринків – окремим юридичним особам», – зазначила посадовець. Частка ринків Житомирщини складає 2 % від загальнодержавної кількості. Найбільше ринків – десять – функціонує у місті Житомирі, у Баранівському районі, містах Бердичеві і Новограді-Волинському зосереджено ще по шість ринків, – це близько 50 % всіх ринків в області. За товарною спеціалізацією майже 80% ринків області є товарно-речовими («змішаними»). Разом із тим, у регіоні функціонує близько 2 % продовольчих і 20 % непродовольчих ринків.
Останніми роками відбувається покращення матеріально-технічного забезпечення ринків області. Зокрема минулоріч кількість холодильних установок збільшилася на 12 % і становить на сьогодні 1400 одиниць. А в містах Житомирі, Бердичеві і Новограді-Волинському ще й розміщені потужні холодильні установки з машинним охолодженням.
Участь в обговоренні брали також голова громадської ради при облдержадміністрації, голова Житомирської обласної асоціації «Дзвони Чорнобиля» Леонід Антонюк, в. о. начальника головного управління ветеринарної медицини в Житомирській області Ігор Волківський, в. о. заступника начальника управління з організації запобігання надзвичайних ситуацій та цивільного захисту управління державної служби надзвичайних ситуацій України в Житомирській області Олександр Молодковець, начальник відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду головного управління Держсанепідемслужби у Житомирській області Ірина Загородня, начальник відділу ветеринарної міліції УМВС України в Житомирській області Олексій Гаврищук, заступники голів міських рад та райдержадміністрацій, керівники торгових закладів і ринків області.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
18:38
21 січня
ТОП новини
Оголошення
11:01, Сьогодні
11:45, 13 січня
8
11:00, Сьогодні
14:03, 20 січня
live comments feed...