• Головна
  • Відбулось чергове засідання обласної дегустаційної комісії
13:00, 9 квітня 2011 р.

Відбулось чергове засідання обласної дегустаційної комісії

7 квітня 2011 року на базі Державного підприємства "Житомирський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" (ДП "Житомирстандартметрологія") пройшло 28-е робоче засідання обласної дегустаційної комісії.

Чотири обласні виробники представили на розгляд дегустаторів: ФОП Медецька С.А. (с. Гульськ Новоград-Волинського р-ну) – хліб в асортименті, пампушки з часником; ВАТ "ЖЗОК" (м. Житомир) – печиво, торти, тістечка; ТОВ ВТФ "Мар’ян" (м. Житомир) – ковбаси варені, сосиски, сардельки з м’яса птиці; ПП Дітківська А.М. (м. Житомир) – печиво пісочне в асортименті.

Якість усіх представлених зразків продукції обов’язково підтверджувалась висновками, протоколами та іншими документами, отриманими в результаті відповідних лабораторних випробувань.

Крім власне органолептичних показників, чітко відстежувалось маркування, цікавило походження сировини і натуральність інгредієнтів, а також уся нормативна документація, згідно вимог якої випускатиметься продукція заявлена на дегустацію. Не лишились поза увагою комісії і такі, здавалось би, далекі від дегустації питання як відпускна ціна на готову продукцію, об’єми та географія реалізації тощо. І то був не випадковий інтерес, адже сьогодні тільки продукція найвищої якості може приваблювати споживача й успішно конкурувати на ринку.

Крім усього, нинішня дегустація мала й свою родзинку. Вів робоче засідання генеральний директор ДП "Житомирстандартметрологія" Куценко П.І., він є заступником голови дегустаційної комісії, а в цей час голова комісії заступник голови облдержадміністрації Дейсан М.М. перебував безпосередньо на виробництві ФОП Медецької С.А. і прямо в цеху спостерігав процес випічки хліба. При цьому, було встановлено прямий телефонний зв’язок комісії з виробництвом. До честі Світлани Медецької як комісія в дегустаційній залі, так і Микола Дейсан на підприємстві були одностайні в тому, що ця продукція заслуговує найвищої оцінки.

Загалом, у ході роботи комісія дійшла висновку, що практично вся представлена на дегустацію продукція за органолептичними показниками відповідає вимогам нормативної і технологічної документації. Проте були окремі зауваження щодо технологічних інструкцій і маркування, тож виробникам необхідно усунути вказані недоліки. І вже після цього буде розглядатися питання про постановку продукції на серійне виробництво.

Державне підприємство "Житомирський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації"

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...