• Головна
  • У Житомирі спеціалісти перевірили весняні овочі на вміст нітратів
лабораторна перевірка
13:03, 5 травня 2015 р.

У Житомирі спеціалісти перевірили весняні овочі на вміст нітратів

лабораторна перевірка

Спеціалісти з випробувальної лабораторії ДП «Житомирстандартметрологія» перевірили перші весняні овочі на вміст нітратів відповідно до ДСТУ, - повідомляють у підприємстві.

Овочі для перевірки закуплено спеціалістами ВЛ  на Сінному ринку та в мережі Еко-Маркету і ось які результати отримали:

У Житомирі спеціалісти перевірили весняні овочі на вміст нітратів, фото-1

(Виробника записано зі слів продавця).

Перевищення вмісту нітратів у 33% продукції в 1,5-2,0 рази.

Документів у продавців не було на момент продажу навіть у маркеті (свідоцтва про якість, протоколи випробувань), чи не хотіли пред’явити, - зазначили у ДП «Житомирстандартметрологія».

Довідка:

Нітрати  від природи є у всіх овочах, ягодах та фруктах. Вони були й будуть, навіть коли повністю відмовитися від будь-яких добрив. Хоча, коли з добривами ненароком “переборщити” чи навмисне стимулювати ними овочі й фрукти, то можна й отруїтися. Нітрати також зменшують вміст вітамінів у їжі, впливають і на обмін речовин. Якщо ж вони досить довго “атакують” організм (навіть у невеликих дозах), то збільшується щитоподібна залоза. Нітрати викликають різні захворювання серцево-судинної, нервової, травної систем. Саме тому нітрати й зажили недоброї слави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Житомир #весняні овочі #нітрати #перевірка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення