Елементи гастроспадщини внесли до обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини Житомирщини

«Блятники», «Колотуха. Біла і Чорна», «Помідори квашені в пшениці», «Кисіль», «Бадзьоха», «Підпалки» – тепер в обласному переліку елементів нематеріальної культурної спадщини Житомирщини.

Днями відбулось засідання Колегії Управління культури і туризму Житомирської ОВА.

Читайте також: Гастроспадщина Житомирщини: рецепт рибної юшки Троянівського старостату!

Члени Колегії прийняли рішення внести елементи гастроспадщини до обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини Житомирської області:

  • "Блятники" Ружинської ОТГ, Бердичівського району;
  • "Колотуха. Біла і Чорна" Ружинської ОТГ, Бердичівського району;
  • "Помідори квашені в пшениці" Попільняньської територіальної громади;
  • "Кисіль" Баранівської територіальної громади Суємецького старостату;
  • "Бадзьоха" Попільняньської територіальної громади;
  • "Підпалки" Попільняньської територіальної громади.

«Житомирський обласний Центр народної творчості» вітає всіх, хто долучився до збереження та популяризації гастроспадщини Житомирської області!», - йдеться в повідомленні.

Рецепти ви бачите нижче. 

Джерело: Житомирський обласний центр народної творчості

Читайте також: Гастроспадщина Житомирщини: рецептом млинців з «мочанкою» Троянівського старостату!

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут: