«Блятники», «Колотуха. Біла і Чорна», «Помідори квашені в пшениці», «Кисіль», «Бадзьоха», «Підпалки» – тепер в обласному переліку елементів нематеріальної культурної спадщини Житомирщини.
Днями відбулось засідання Колегії Управління культури і туризму Житомирської ОВА.
Читайте також: Гастроспадщина Житомирщини: рецепт рибної юшки Троянівського старостату!
Члени Колегії прийняли рішення внести елементи гастроспадщини до обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини Житомирської області:
- "Блятники" Ружинської ОТГ, Бердичівського району;
- "Колотуха. Біла і Чорна" Ружинської ОТГ, Бердичівського району;
- "Помідори квашені в пшениці" Попільняньської територіальної громади;
- "Кисіль" Баранівської територіальної громади Суємецького старостату;
- "Бадзьоха" Попільняньської територіальної громади;
- "Підпалки" Попільняньської територіальної громади.